ΤΟΠΙΚΑ

Τσακίρης σε Μαραβέγια: Κανένα κώλυμα με τις αποζημιώσεις σε πληγέντες της Μαγνησίας

τσακίρης-σε-μαραβέγια-κανένα-κώλυμα-μ-181184

Τις εκκρεμότητες αποζημιώσεων σε πληγέντες της Μαγνησίας από τις κακοκαιρίες «Ιανός» και «Μήδεια», έθεσε υπόψη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσακίρης διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στη διαδικασία των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές και αυτό αφορά και τις αποζημιώσεις των πληττόμενων στη Μαγνησία.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Τσακίρης και Μαραβέγιας αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός νόμος) και τις διάφορες μορφές δανειοδοτήσεων που θα διαμορφωθούν την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της οικονομίας.

Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027), τονίστηκε ότι θα έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα και έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την προκήρυξη δράσεων. Στόχος του ΥΠΑΝ είναι οι πρώτες δράσεις που θα προκηρυχθούν να στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να βγουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Θα πατούν στους πυλώνες «πράσινη» και «ψηφιακή» μετάβαση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την πεποίθηση πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εργάζεται μεθοδικά ώστε μέσα από την αξιοποίηση κοινοτικών και άλλων πόρων, που είναι απολύτως αναγκαίοι όχι μόνο για την χειμαζόμενη οικονομία αλλά κυρίως για την κοινωνία, η χώρα μας να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου