ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ο απολογισμός του Δήμου Αλοννήσου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

ο-απολογισμός-του-δήμου-αλοννήσου-για-181539

Τον απολογισμό του έκανε ο Δήμος Αλοννήσου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στο νησί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Δήμος. «με γρήγορα αντανακλαστικά λειτούργησαν οι αρμόδιες αρχές στην Αλόννησο με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέργησε με υπευθυνότητα και αμεσότητα διαθέτοντας τα απαραίτητα εκχιονιστικά μηχανήματα. Πυροσβεστική, Λιμενικό σώμα και οι Αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν συντονισμένα με τον Δήμο για την αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων περιστατικών, ελαχιστοποιώντας την επιβάρυνση και ταλαιπωρία που επέφερε στην Αλόννησο η κακοκαιρία όπως δυστυχώς παρατηρήθηκε σε πολλά άλλα νησιά και περιοχές της Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις της κακοκαιρίας και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους Δημότες ώστε μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών να μην έχει δυσάρεστες προεκτάσεις για το νησί και τον τοπικό πληθυσμό. Το συντονιστικό όργανο λειτούργησε στο Δημαρχείο υπό τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και με τη βοήθεια όλων των αντιδημάρχων, ενώ έγινε χρήση drone για τον καλύτερο έλεγχο του νησιού και των εντοπισμό των προβλημάτων, ώστε το σύνολο του οδικού δικτύου να παραμείνει ανοικτό. Η επιχείρηση περιλάμβανε έξι μηχανήματα, ώστε να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι και να γίνει διάνοιξη αγροτικών οδών που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες».

Τέλος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και το προσωπικό των τμημάτων της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας & Αντιπεριφέρειας για την υποδειγματική στήριξη στη διαχείριση της κρίσης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος. Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στις αρμόδιες τοπικές αρχές Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό, στο προσωπικό του Δήμου, στους χειριστές των μηχανημάτων και στους κατοίκους και δημότες της Αλοννήσου που τήρησαν όλες τις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής και συνεργάστηκαν άριστα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο νησί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου