ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: 25χρονος πλήρωσε 2.000 ευρώ για άδεια παραμονής στη χώρα

βόλος-25χρονος-πλήρωσε-2-000-ευρώ-για-άδεια-182338

Καλά κρατεί εν μέσω πανδημίας το εμπόριο ελπίδας σε αλλοδαπούς που ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή και αναζητούν εργασία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Θύμα του κυκλώματος, που εκδίδει παράνομα έγγραφα σε αλλοδαπούς στην Ομόνοια, έπεσε 25χρονος Αλβανός που κατοικούσε στη Σκιάθο.

Ο νεαρός άνδρας πλήρωσε 2.000 ευρώ για την έκδοση βεβαίωσης που πιστοποιούσε ότι έχει υποβάλει αίτηση για άδεια παραμονής στη χώρα.

Η βεβαίωση υποτίθεται ότι θα του εξασφάλιζε το νόμιμο της παραμονής του μέχρι την έκδοση της άδειας.

Ωστόσο, ήταν πλαστή και στον πρώτο αστυνομικό έλεγχο ο 25χρονος βρέθηκε με χειροπέδες στο Τμήμα.

Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, κρατήθηκε και χθες παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι το έγγραφο που είχε ήταν πλαστό. Οταν έφθασε στην Ελλάδα από την Κρυσταλλοπηγή, ενημερώθηκε ότι στην Ομόνοια εξέδιδαν πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς που ζητούσαν εργασία.

Απευθύνθηκε λοιπόν εκεί, συνεννοήθηκε με άγνωστο άτομο και πλήρωσε το προαναφερόμενο αντίτιμο. Δεν είχε όμως ιδέα ότι η βεβαίωση δεν ήταν γνήσια.

Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για χρήση του πλαστού εγγράφου και καταδικάστηκε. Ασκησε έφεση, όμως παρ’ όλα αυτά κρατήθηκε αφού σε βάρος έχει εκδοθεί το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου