ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα με το νερό, παρά το χιόνι, στην περιοχή Παλαιόκαστρο Αγ. Βλασίου

προβλήματα-με-το-νερό-παρά-το-χιόνι-στ-182370

Προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής Παλαιόκαστρο στον Αγ. Βλάσιο προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς». Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που διαδέχθηκαν τη χιονόπτωση είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί βλάβη και η υδροδότηση να γίνεται με… διαλείμματα όταν η δεξαμενή στερεύει. Δύο σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορούν να εντοπίσουν το σημείο της βλάβης. Η περιοχή δεν είναι μόνο απόκρημνη αλλά και παγωμένη και επομένως ιδιαιτέρως επικίνδυνη για να μπορέσουν να προσεγγίσουν συνεργεία σε όλα τα σημεία.

Ηδη από προχθές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Βλασίου, Νικόλαο Καπότο, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσουν το σημείο της βλάβης, ωστόσο δεν μπορούν να προσεγγίσουν με ασφάλεια σε όλα τα σημεία, καθώς η περιοχή είναι απόκρημνη και καλυμμένη με πάγο.

Το Παλαιόκαστρο υδροδοτείται μέσω του δικτύου Αγίου Βλασίου – Ανω Λεχωνίων. Ροή νερού υπάρχει, όπως σημειώνει ο κ. Καπότος, είναι όμως μειωμένη εξαιτίας βλάβης που υπάρχει σε κάποιο σημείο του δικτύου.

Όταν αυξάνεται η κατανάλωση, η στάθμη της δεξαμενής μειώνεται και τα σπίτια μένουν χωρίς νερό. Προχθές το πρωί, όλη η περιοχή έμεινε για περίπου δύο ώρες χωρίς νερό, μέχρι να ξαναγεμίσει η δεξαμενή. Υπάρχουν όμως και δύο σπίτια τα οποία δεν έχουν σταγόνα νερού τις τελευταίες δύο ημέρες και καλύπτουν τις ανάγκες τους από γείτονες ή με εμφιαλωμένο νερό.

Όπως εξηγεί ο κ. Καπότος, τα συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν σε όλα τα πιθανά σημεία για να επιδιορθώσουν τη βλάβη. «Η περιοχή είναι απόκρημνη και επικίνδυνη εξαιτίας του πάγου. Σε ένα σημείο είναι σαν να περπατάς σε «φρύδι» από αυλάκι κι από κάτω υπάρχει κενό 15 -20 μέτρων. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε ανθρώπινες ζωές. Θα πρέπει να λιώσει λίγο ο πάγος, να είναι λίγο πιο προσβάσιμο το σημείο για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε», σημειώνει ο ίδιος.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μετέβη και χθες και προχθές στο χωριό, αλλά έφυγε άπρακτο. Και σήμερα θα μεταβεί και πάλι στην περιοχή.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης του αγωγού μεταφοράς νερού στη δεξαμενή Παλαιοκάστρου, η υδροδότηση του οικισμού είναι ελλειμματική.

Η βλάβη βρίσκεται σε μη προσεγγίσιμο σημείο λόγω του παγετού.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου για περιορισμένη χρήση νερού».

Προβλήματα και στη Μακρινίτσα

Χθες το απόγευμα από τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι προβλήματα υδροδότησης προέκυψαν και σε τμήμα της Μακρινίτσας.

Πρόκειται για περιοχή του χωριού που υδροδοτείται από τη δεξαμενή «Λιοντάρια Νο 2». Τα προβλήματα οφείλονται σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ σε σημειακές βλάβες των εσωτερικών δικτύων υδροδότησης οικείων που δεν κατοικούνται αυτή την εποχή.

«Η ΔΕΥΑΜΒ προχωρεί σε ενίσχυση της δεξαμενής Λιοντάρια Νο 2 ώστε οι ενεργοί καταναλωτές να έχουν πλήρη επάρκεια νερού.

Μέχρι τότε συνιστούμε περιορισμένη χρήση πόσιμου νερού. Η διόρθωση του προβλήματος αναμένεται να σημειωθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) τις μετά μεσημβρινές ώρες», ενημερώνει η επιχείρηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου