ΤΟΠΙΚΑ

Φορέας Διαχείρισης αναλαμβάνει το Πανθεσσαλικό

φορέας-διαχείρισης-αναλαμβάνει-το-πα-182394

Πράσινο φως στη συμβολαιογραφική πράξη για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας, που θα διαχειρίζεται το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά την παραχώρησή του στον Δήμο Βόλου, άναψε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονας Αποστολάκης, υποστήριξε ότι «το πλάνο χρηματοδότησης του Πανθεσσαλικού είναι στον αέρα» και μίλησε για «κερκόπορτα που ανοίγει προκειμένου να περιέλθει το Πανθεσσαλικό σε ιδιώτη, κάποιο τρίτο πρόσωπο ή αχυράνθρωπο». Επικαλούμενος άρθρο του συμβολαίου, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι «εφόσον προβλέπεται ότι οι μέτοχοι ίσως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προφανώς και δεν θα κλείσει το Πανθεσσαλικό και είναι πιθανό να ανοίξει η πρόσκληση σε ιδιώτες».

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου, Αποστόλης Ριζόπουλος, καταγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

«Ασυναρτησίες» χαρακτήρισε τα όσα επικαλέστηκε ο κ. Αποστολάκης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας. «Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να δίνονται πλάγια χρήματα, γίνονταν επί δικών σας ημερών. Εμείς κάνουμε χρηστή διαχείριση. Η συμβολαιογραφική πράξη είναι ελεγμένη από δικηγόρους και ουσιαστικά πρόκειται για αποφάσεις που επικυρώσαμε σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εν μέσω πανδημίας, ο Δήμος Βόλου είναι ο μοναδικός που έχει αυξήσει τον κύκλο των εργασιών του και αναλαμβάνει ευθύνες με γνώμονα το καλό της πόλης», είπε ο κ. Ζέρβας.

«Για το Πανθεσσαλικό έχουμε κάνει σύμβαση με την ΕΤΑΔ. Δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησης του σταδίου. Τα πρώτα έξι χρόνια η ΕΤΑΔ θα διαθέσει 600.000 ευρώ. Πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα, το Πανθεσσαλικό θα έχει καταστεί διαχειρίσιμο και θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στα λειτουργικά του έξοδα. Εμείς κρίναμε ότι το Πανθεσσαλικό είναι απαραίτητο για τις ανάγκες των δημοτών και γι’ αυτό διεκδικήσαμε να έρθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου. Μία ευθύνη που κανείς δεν αναλάμβανε, την αναλάβαμε κι αυτή εμείς. Θα ήταν λυπηρό ένα κόσμημα να μην το πάρει ο Δήμος για να το δώσει προς χρήση στους πολίτες. Είναι κομμάτι της πόλης το στάδιο και θα κριθούμε και γι’ αυτό από τον κόσμο», είπε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Βογγά ο κόσμος του τουρισμού»

Απόφαση για τη μείωση του μισθώματος στην εταιρεία Domotel Xenia Βόλου και για το 2022, αλλά και το 2023 πήρε το δημοτικό συμβούλιο.

Οι αντιπολιτεύσεις άφησαν αιχμές ότι «η εταιρεία από το 2010 έχει φθάσει να πληρώνει το μισό μίσθωμα στον Δήμο Βόλου».

«Δεν κάνουμε αβάντα σε κανέναν. Αφουγκραζόμαστε όμως τα προβλήματα. Θεωρείτε ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο; Εμείς από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο του τουρισμού καταλαβαίνουμε ότι οι επιχειρήσεις βογγούν. Εμείς είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες κρατώντας ίσες αποστάσεις», απάντησε ο κ. Μπέος.

Σύμφωνα με την απόφαση το μίσθωμα καθορίστηκε στις 252.180 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου