ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστά σχολεία μόνο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, λόγω παγετού

κλειστά-σχολεία-μόνο-στον-δήμο-νοτίου-182440

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκε και χθες στις σχολικές μονάδες στη Μαγνησία, καθώς η πλειονότητα των μαθητών επέστρεψε στα διά ζώσης μαθήματα, μετά το άνοιγμα των σχολείων με αποφάσεις των δημάρχων.

Συνολικά καταγράφηκαν 100 νέες μολύνσεις από κορονοϊό, εκ των οποίων οι 54 σε γυμνάσια και λύκεια (50 σε μαθητές και τέσσερις σε καθηγητές) και οι 46 σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (42 σε μαθητές και τέσσερις σε δασκάλους).

Προχθές στα τα self tests εντοπίστηκαν 175 μολύνσεις στα σχολεία του Δήμου Βόλου και της Αλοννήσου που ήταν τα μοναδικά που λειτούργησαν διά ζώσης, «χτυπώντας» καμπανάκι στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία δεν έκρυψε την ανησυχία της για ενδεχόμενη μη τήρηση των μέτρων εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

«Εικάζουμε, αν και αυτό δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, ότι όσο λειτουργούν τα σχολεία, οι μαθητές βρίσκονται σε προστατευμένο περιβάλλον», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας. Ο ίδιος πάντως εξήγησε ότι ο χθεσινός αριθμός των 54 κρουσμάτων μοιράζεται σε 41 σχολικά τμήματα.

Χθες, στην πλειονότητα των σχολείων του νομού τα μαθήματα έγιναν διά ζώσης, μετά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων στον απόηχο της κακοκαιρίας που έπληξε τον νομό.

Στα σχολεία που δεν λειτούργησαν, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε προχθές το μεσημέρι, έδωσε εντολή να γίνει τηλεκπαίδευση. Τηλεκπαίδευση έγινε στα Γυμνάσια Πτελεού, Μηλεών και Γλώσσας Σκοπέλου καθώς και σε 68 τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης, προβλήματα δεν υπήρξαν.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά το σύνολο των σχολείων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας λόγω παγετού όλων των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων στις τοπικές κοινότητες Μηλεών, Αγίου Γεωργίου Νηλείας και Νεοχωρίου και του γυμνασίου Μηλεών. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου