ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΙΑΣ έσωσε 34χρονη σε απόγνωση

η-διασ-έσωσε-34χρονη-σε-απόγνωση-184254

Φύλακες άγγελοι αποδείχτηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ χθες το μεσημέρι για 34χρονη, που σε κατάσταση απόγνωσης για οικονομικούς λόγους και αντίστοιχους ανέχειας ήθελε να πέσει στο κενό από την πεζογέφυρα της περιφερειακής οδού λίγο μετά την Ιωλκού και να αυτοκτονήσει. Με ψυχραιμία και υπομονή οι αστυνομικοί κατάφεραν να μεταπείσουν την απελπισμένη. Με τις συντονισμένες ενέργειές τους έσωσαν μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12:00. Η παραλίγο αυτόχειρας ήταν έτοιμη να κάνει το απονενοημένο διάβημα και ενημέρωσε το 100: «Θέλω να βάλω τέλος στη ζωή μου. Θα είμαι στην πεζογέφυρα μετά την Ιωλκού».

Πιανόταν από το αριστερό χέρι στα κάγκελα και ετοιμαζόταν να πέσει στο κενό, όταν δύο αστυνομικοί την πλησίασαν και της ζητούσαν να ηρεμήσει. Την ίδια ώρα συνάδελφοί τους διέκοπταν την κίνηση των οχημάτων επί του περιφερειακού.

Εντρομοι οδηγοί αυτοκινήτων παρακολουθούσαν με κομμένη τη ανάσα τη διαχείριση του περιστατικού. «Δεν αξίζει τον κόπο. Ολα γίνονται», έλεγαν οι αστυνομικοί στη γυναίκα.

Ο χρόνος είχε «παγώσει». «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν αντέχω άλλο!», απαντούσε η 34χρονη. Εξελίσσονταν απερίγραπτες σκηνές αγωνίας. «Δεν είναι λύση αυτή», επέμειναν οι αστυνομικοί. «Σκέψου τα παιδιά σου», την προέτρεπαν.

Τελικά, η 34χρονη άκουσε τους αστυνομικούς, αν και ήταν σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Οπως η ίδια φέρεται να δήλωσε, είναι άνεργη τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της. Αναζητούν και οι δύο εργασία εδώ και καιρό και δεν μπορούν να βρουν.

Το νεαρό ζευγάρι έχει τρία παιδιά χωρίς πηγή εισοδήματος εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και δεν έχει καμία βοήθεια, αντίθετα βρίσκει συνεχώς δυσκολίες.

Η Εισαγγελία Βόλου που ενημερώθηκε για το περιστατικό παρήγγειλε την ψυχιατρική εξέταση της γυναίκας, η οποία εξετάστηκε από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και διαπιστώθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Επισημαίνεται ότι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας είχαν σώσει και ανήλικη 13 ετών από απονενοημένο διάβημα σε πεζογέφυρα της περιφερειακής οδού το 2016.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου