ΤΟΠΙΚΑ

Καταιγισμός μηνυμάτων απάτης στους καταναλωτές

καταιγισμός-μηνυμάτων-απάτης-στους-κ-185899

Δεκάδες καταγγελίες έλαβε τις τελευταίες μέρες η Ενωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας, για μηνύματα επιτήδειων που χρησιμοποιούν παράνομα το λογότυπο της ALPHA BANK για να αποσπάσουν κωδικούς e-banking, πιστωτικών καρτών και άλλων προσωπικών δεδομένων και να αδειάσουν τους λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας.

Η Ενωση Καταναλωτών Βόλου ενημερώνει ότι τα μηνύματα αυτά είναι αληθοφανή και δημιουργούν την αίσθηση του επείγοντος.

Για παράδειγμα ενημερώνουν ότι η συναλλαγή εκκρεμεί, ότι η κάρτα των καταναλωτών έχει χρησιμοποιηθεί παράνομα, ότι ο λογαριασμός θα κλείσει εντός 24 ωρών, ότι έγινε μεταφορά πίστωσης, ότι δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της πληρωμής.
«Ζητούν να πατήσουμε συνδέσμους που μας οδηγούν σε μια ψεύτικη σελίδα της τράπεζας και να δώσουμε τα στοιχεία μας ή μας προτρέπουν να ανοίξουμε επισυναπτόμενα που κρύβουν κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Κάποια από αυτά μάλιστα ισχυρίζονται ότι θέλουν να μας «προστατέψουν» από απάτες», σημειώνει.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να διαγράψουν αμέσως αυτά τα μηνύματα, να μην παραπεμφθούν σε κανένα σύνδεσμο ή κουμπί (κάντε κλικ εδώ), που προτρέπουν, να μην ανοίξουν τα συνημμένα αρχεία.

Σε περίπτωση που κανείς για κάποιο λόγο δώσει προσωπικά δεδομένα του, θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με την τράπεζα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου