ΤΟΠΙΚΑ

Δεν διχάζει το λαό το ΠΑΣΟΚ

δεν-διχάζει-το-λαό-το-πασοκ-851206

«Δεν διχάζουμε εμείς το λαό. Σε μία δίκαιη κοινωνία θα έχουν όλοι ίσα δικαιώματα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφτηκε χθες δύο νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, με πρώτο το Θριάσιο Νοσοκομείο και κατόπιν το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το ΕΣΥ.
«Δυόμισι χρόνια πέρασαν από τα εγκαίνια που έκανε ο πρωθυπουργός με μεγάλες υποσχέσεις για τη λειτουργία των εντατικών στο Θριάσιο Νοσοκομείο, δυστυχώς ήταν μεγάλα λόγια, αλλά καμία πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχουν ανάγκες στο ΕΣΥ, κάποιοι προχωρούν σε προσλήψεις αγροφυλάκων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για τα προβλήματα που έχουν, με πρώτο εκείνο της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
Στο Θριάσιο, ο διοικητής είπε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν κλινικές με συμβασιούχους, ενώ στο διπλανό Λάτσιο Κέντρο Εγκαυμάτων δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εκτός από δύο κρεβάτια, τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο διασωληνωμένους ασθενείς.
Σε ό,τι αφορά το Γενικό Κρατικό Νίκαιας η κατάσταση από ιατρικό προσωπικό θεωρείται ικανοποιητική, ωστόσο είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, είπε ότι το νοσοκομείο επιτελεί τεράστιο έργο και οι 185 γιατροί του και οι 250 ειδικευόμενοι είναι πραγματικοί εργάτες της Ιατρικής που ασκούν ιατρική έρευνα, πρωτοπόρα και σύγχρονη χωρίς θόρυβο.
Ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην προβεί σε γενικές δεσμεύσεις, αλλά να δεσμευτεί συγκεκριμένα για το νοσηλευτικό προσωπικό, το κτιριακό του συγκεκριμένου νοσοκομείου καθώς και τις δαπάνες για «ανθρώπινους πόρους».
Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο τιτάνιο και ηρωικό έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τόνισε ότι η πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ και συνειδητή επιλογή του είναι η στήριξη του ΕΣΥ.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε εξαγγελίες και παροχολογία, ωστόσο τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται με το πρόγραμμά του για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού ετησίως, έτσι ώστε μέσα σε 4-5 χρόνια να λειτουργήσει σωστά ολόκληρο το σύστημα, στην επιδότηση του ΕΣΥ με 1% επιπλέον από το ΑΕΠ και στη λειτουργία μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις συνοικίες.
Το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε τοπική εκδήλωση στη Σαλαμίνα.
* Σε απάντηση των δηλώσεων του κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου με την του επίσκεψη στα νοσοκομεία Θριάσιο» και Νίκαιας επιζήτησε λίγα λεπτά δημοσιότητας, αλλά με τις δηλώσεις του άσκησε ουσιαστικά κριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τις χρόνιες ελλείψεις που μας κληροδότησαν στο τομέα της υγείας».
»Απέκρυψε όμως ή δεν θέλησε να δει ή να πει, την αλήθεια για την νέα πραγματικότητα που δημιουργούμε. Με τα νοσοκομεία να ενισχύονται σε προσωπικό -έλαβε γνώση όλων των σχετικών στοιχείων- να εκσυγχρονίζονται και όπως απέδειξε η περίοδος του καύσωνα να λειτουργούν υποδειγματικά».
»Σημειώνουμε, ωστόσο, την αυθόρμητη έκφραση συγχαρητηρίων του κ. Παπανδρέου για το έργο και τις προσπάθειες που γίνονται.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου