ΤΟΠΙΚΑ

Rapid test: Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών στη Μαγνησία

rapid-test-απίστευτη-ταλαιπωρία-πολιτών-στη-μ-187709

Αντιμέτωποι με απίστευτη ταλαιπωρία βρέθηκαν Βολιώτες χθες το πρωί, οπότε και έσπευσαν στα σημεία που είχε υποδείξει ο ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε rapid test για την ανίχνευση κορονοϊού.

Προχθές Κυριακή το βράδυ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν δειγματοληψίες στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο. Μολονότι ήταν γνωστό ότι η «Ελπίδα» έρχεται και ότι αναμένεται χιονόπτωση μέσα στον Βόλο, ουδείς προνόησε ώστε να εκδοθεί μία ανακοίνωση για αναβολή των δειγματοληψιών.

Ετσι, αρκετοί Βολιώτες μετέβησαν χθες στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έφυγαν όμως άπρακτοι. Μετά τις 10 το πρωί τα συνεργεία κατέβασαν ρολά.

Και πάλι όμως επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε. Βολιώτες που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφραζαν τη δυσφορία τους. «Βγήκαμε μέσα στο χιόνι με κίνδυνο να γλιστρήσουμε και να χτυπήσουμε. Δεν έπρεπε να υπάρχει εγκαίρως ενημέρωση, αν θα λειτουργήσουν ή όχι οι Κινητές Μονάδες, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούμε;», αναρωτήθηκε η Α.Σ. που ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα και ήθελε να εξεταστεί για κορονοϊό, προκειμένου να βεβαιωθεί, εάν έχει προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Στις 12.30 το μεσημέρι όταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Σεραφείμ Λεφάκη, υπεύθυνο των δειγματοληψιών στον Βόλο, κατέστη δυνατό να ενημερωθεί η εφημερίδα ότι τα rapid test σταμάτησαν εξαιτίας του χιονιά. «Ο κόσμος έχει δίκαιο να διαμαρτύρεται» παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Λεφάκης.

Οταν ωστόσο ρωτήθηκε τι μέλλει γενέσθαι σήμερα Τρίτη, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με βεβαιότητα, καθώς τον γενικό συντονισμό για τη λειτουργία των ΚΟΜΥ τον έχει κεντρικά ο ΕΟΔΥ.

Στη Σκιάθο, πριν ματαιωθούν, πραγματοποιήθηκαν 11 rapid test και ήταν όλα αρνητικά, ενώ στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου πρόλαβαν και έγιναν 87 έλεγχοι. Καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα σε επτά άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Για σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι δειγματοληψία θα γίνει στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου Δήμου Βόλου, Τριανταφυλλίδη & Χατζηαργύρη, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, εκτός απροόπτου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου