ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για παράταση εργοταξιακού ρεύματος

αιτήσεις-για-παράταση-εργοταξιακού-ρ-187804

Στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάζει αιτήματα πολιτών για την παράταση εργοταξιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ακίνητα που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ, αποφασίζει στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Πέμπτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Τα αιτήματα θα πρέπει να κατατεθούν έως και τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν είναι λίγα τα κτίρια, κυρίως εκτός πολεοδομικού ιστού, τα οποία λόγω παρεκκλίσεων από την οικοδομική άδεια έχουν μείνει ημιτελή και δεν μπορούν να λάβουν μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να λειτουργούν με εργοταξιακή παροχή.

Στην οικονομική κρίση που δυσκολεύει την ολοκλήρωση των εργασιών έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εγκριθούν νέες παρατάσεις παροχών εργοταξιακού ρεύματος έως τέλος του 2022.

Ο Δήμος Βόλου έχει αποφασίσει την έγκριση αιτημάτων για κοινωνικούς λόγους, δηλαδή σε οικογένειες πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκές, ανέργων, απόρων, ΑΜΕΑ, ατόμων με σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, οικογένειες με μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια ιατρικά προβλήματα, με προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών – δημοσίων εγγράφων που αποδεικνύουν τις αναφερόμενες ιδιότητες και σε άτομα που είναι σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να ολοκληρώσουν την κατασκευή των οικιών τους και υποχρεώνονται να διαμένουν σ’ αυτές παρ’ όλο που είναι ημιτελείς.

Η παράταση σύνδεσης αφορά σε περιπτώσεις κύριας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος ή βιοτεχνίας.

Χορηγείται μόνο στις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις και είναι υποχρεωτικά κατεδαφιστέα, όπως κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, μέσα στη ζώνη ασφαλείας των διεθνών, επαρχιακών και δημοτικών οδών, μέσα στις ζώνες αιγιαλού και παραλίας, σε δημόσια κτήματα, σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, σε αρχαιολογικούς χώρους, ρέματα.

Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα συντάξει τον ονομαστικό κατάλογο των δικαιούχων, ο οποίος θα υποβληθεί προς τελική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταση θα έχει ισχύ αποκλειστικά έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου