ΤΟΠΙΚΑ

Η «Ελπίδα» δεν εμπόδισε τους εμβολιασμούς

η-ελπίδα-δεν-εμπόδισε-τους-εμβολιασ-187815

Η «Ελπίδα» μπορεί να ήρθε με άγριες διαθέσεις, με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, το πρόγραμμα όμως «Ελευθερία» στο Αχιλλοπούλειο συνεχίστηκε και χθες απρόσκοπτα.

Οι υγειονομικοί μάλιστα του Νοσοκομείου Βόλου ήταν στις επάλξεις στο mega εμβολιαστικό κέντρο από νωρίς το πρωί.

Σε μία περίπτωση μάλιστα επιστρατεύθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για να μεταφέρει στην εργασία τους υγειονομικούς από τις Σταγιάτες, όπου διαμένουν, στον Βόλο.

Η πρωινή βάρδια υγειονομικών στο εμβολιαστικό κέντρο ,προκειμένου να στείλει το δικό της μήνυμα ελπίδας, φωτογραφήθηκε έξω στο χιόνι, ανάρτησε τις φωτογραφίες στα social media, ενημερώνοντας τους πολίτες πως είναι κανονικά όλοι στις θέσεις τους.

«Συνεχίζουμε κανονικά για να δούμε πολλές άσπρες μέρες» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν, παροτρύνοντας εμμέσως πλην σαφώς όσους είχαν προγραμματίσει ραντεβού να προσέλθουν κανονικά για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Εκτός από ορισμένους ηλικιωμένους, που μετέφεραν το ραντεβού τους για άλλη μέρα, η διαδικασία εξελίχτηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν γίνει συνολικά στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο Αχιλλοπούλειο περισσότερα από 350 εμβόλια.

Ακυρώσεις υπήρξαν στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, ωστόσο δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να προγραμματίσουν εκ νέου το ραντεβού τους τις επόμενες μέρες.

Ο διαδραστικός χάρτης και η εμβολιαστική κάλυψη

Η εμβολιαστική κάλυψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανέρχεται το 62,35% μέχρι τις 18 Ιανουαρίου που είναι αναρτημένα τα τελευταία στοιχεία του διαδραστικού χάρτη της Πολιτικής Προστασίας. Το 62,35% αφορά στο ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Τουλάχιστον με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό 65,26%. Ο δείκτης θετικότητας είναι 2.61%, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 173.9 κρούσματα. Η τάση είναι πτωτική.

Η κατάσταση στα νησιά διαφέρει. Στους δήμους Σκοπέλου και Αλοννήσου η επιδημιολογική κατάσταση είναι σταθερή. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι στο 65,01% του πληθυσμού, ενώ τουλάχιστον την πρώτη δόση έχει κάνει ένα ποσοστό 67,37%.

Ο δείκτης θετικότητας και στα τρία νησιά είναι στο 1,56%, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων στη Σκιάθο είναι 138.4 κρούσματα, στη Σκόπελο 129.6 και στην Αλόννησο 46.7.

Σε επίπεδο αριθμών, συνολικά στην Π.Ε. Μαγνησίας από την έναρξη του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί 322.124 εμβολιασμοί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2022. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 130.546 πολίτες, με τη δεύτερη δόση 122.619 πολίτες και 77.716 άτομα έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Στις Σποράδες αντίστοιχα έχουν πραγματοποιηθεί 25.876 εμβολιασμοί. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 10.893 άτομα, 10.539 με τη δεύτερη δόση, ενώ 6.114 άτομα έχουν ολοκληρώσει και την τρίτη δόση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου