ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή θρίλερ από Αθήνα για Βολιώτες επιβάτες τρένου

επιστροφή-θρίλερ-από-αθήνα-για-βολιώτ-187828

Γολγοθάς για δεκάδες επιβάτες του ΟΣΕ. Σε θρίλερ εξελίχτηκε χθες η επιστροφή με τρένο από Αθήνα προς Βόλο για δεκάδες Βολιώτες. Ξεπάγιασαν χωρίς θέρμανση περιμένοντας μέσα στα βαγόνια περισσότερες από οκτώ ώρες, προκειμένου να επιδιορθωθεί η βλάβη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις 8.30 το βράδυ, μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Οινόη που έφτασε στη Λειβαδιά για να σπρώξει το τρένο που είχε καθηλωθεί στις ράγες, συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες και σιδηροδρομικοί.

Αργά το βράδυ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Λαμίας για να διανυκτερεύσουν εκεί και σήμερα το πρωί θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον προορισμό τους.

Είχε προηγηθεί όμως μία ολόκληρη Οδύσσεια.

Έντρομοι άνθρωποι μέσω κινητών προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά άκρη δεν έβγαζαν. Οσο περνούσε η ώρα και το κρύο δυνάμωνε η οργή μεταξύ των επιβατών ξεχείλιζε. Επίσημη ενημέρωση για το πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους δεν υπήρχε.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο intercity που ξεκινάειαπό την Αθήνα στις 10.15 το πρωί και φτάνει στη Λάρισα μετά από 3,5 περίπου ώρες.

Στις 13.45 το τρένο ακινητοποιήθηκε στη Λειβαδιά. Οι επιβάτες άρχισαν να ρωτάνε τι συμβαίνει, αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν έπαιρναν, όπως τόνιζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ Βολιώτης στρατιωτικός που επέβαινε στο τρένο. Μετά από δύο ώρες περίπου ενημερώθηκαν πως υπάρχει βλάβη που γίνεται προσπάθεια να επιδιορθωθεί. Το τρένο ξεκίνησε, όμως λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω σταμάτησε και πάλι. Η κεντρική θέρμανση βγήκε εκτός και οι επιβάτες κλήθηκαν να περιμένουν τι μέλλει γενέσθαι μέσα στο κρύο και στο σκοτάδι, αφού ούτε ρεύμα υπήρχε.

«Είμαστε στη μέση του πουθενά. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε και αν θα φτάσουμε σήμερα στον προορισμό μας. Είναι ντροπή σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανείς να μην μπορεί να μας δώσει σαφή απάντηση. Με όσες υπηρεσίες και αν επιχείρησα να επικοινωνήσω, κανείς δεν ήξερε να μου απαντήσει με σαφήνεια», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

Στις 7.30 το απόγευμα οι επιβάτες ενημερώνονταν ότι θα αποστέλλονταν νέα μηχανή από την Τιθορέα για να συνδράμει στο τρένο και να συνεχιστεί το δρομολόγιο προς Λάρισα. Όμως πριν προλάβουν να μακαρίσουν την τύχη τους, σημειώθηκε η σύγκρουση που παρ’ ολίγον να εξελιχτεί σε τραγωδία. Μέχρι τις 9.30 το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός των τραυματιών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου