ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Μαραβέγια στην 1η Στρατιά Λάρισας

επίσκεψη-μαραβέγια-στην-1η-στρατιά-λάρ-188192

Για τον αναβαθμισμένο ρόλο της 1ης Στρατιάς EU-OHQ “Αχιλλέας” ως το μοναδικό χερσαίο Στρατηγείο του Στρατού Ξηράς, με συμβολή στην περαιτέρω ενίσχυση του πλέγματος συμμαχιών σε πολυμερές επίπεδο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα με τον διοικητή της, αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Στην εποικοδομητική συζήτηση με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον σχηματισμό και ως υποδιοικητής και διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία, πλέον των αναγνωρισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων του, ο βουλευτής Μαγνησίας είχε την ευκαιρία να επισημάνει τα αποτελέσματα της μεγάλης, συντονισμένης προσπάθειας πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, στη διαφύλαξη της ασφάλειας και τη σταθερότητας της περιοχής μας.

Εξέφρασε, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι τη χρονιά που διανύουμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα συνεχίσουν να είναι ετοιμοπόλεμες, αξιόμαχες και να εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα υπερασπιζόμενες την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ειδική αναφορά έγινε στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών με αξιόπιστους συμμάχους και στη διαλειτουργικότητα που αναπτύσσεται και μέσα από κοινές ασκήσεις, στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και στην αξιοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επαυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Ο κ. Μαραβέγιας, επισκέφθηκε στη συνέχεια την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και συναντήθηκε με τον διοικητή της, ταξίαρχο Ι. Κουκούλη, συγχαίροντας στο πρόσωπό του τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση της αποστολή τους, αλλά και για την άοκνη συνδρομή τους σε κοινωνικές δράσεις, σε όλη την επικράτεια, σε τομείς όπως η υγεία, η έρευνα και η διάσωση, οι αεροδιακομιδές, η κατασκευή έργων κοινής ωφέλειας καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση εκτεταμένων φυσικών καταστροφών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου