ΤΟΠΙΚΑ

Άστεγη κοιμάται στο κρύο σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο του Βόλου

άστεγη-κοιμάται-στο-κρύο-σε-είσοδο-πο-190127

Σοκαριστική η εικόνα χθες το πρωί στο κέντρο του Βόλου, με άστεγη, νεαρής ηλικίας, να ξεπαγιάζει στο κρύο, βρίσκοντας απάγκιο στην είσοδο πολυκατοικίας. Αμεση υπήρξε η παρέμβαση από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ωστόσο η γυναίκα αρνήθηκε κάθε βοήθεια.

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, όταν διερχόμενοι πολίτες ενημέρωσαν για άστεγη στην είσοδο πολυκατοικίας, απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος στην παραλία του Βόλου.

Αμεσα στο σημείο βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει, η γυναίκα, που είναι αλλοδαπή, περίπου 30 ετών, αρνήθηκε κάθε βοήθεια.

«Εφτασα στο σημείο» επισημαίνει ο Β. Ηλιόπουλος «και βρήκα τη γυναίκα κουλουριασμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στην είσοδο πολυκατοικίας. Στις εκκλήσεις μου δεν δέχτηκε την παραμικρή συνδρομή, αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή ή στον ξενώνα αστέγων του Δήμου Βόλου, ενώ επίσης αρνήθηκε και την παροχή τροφής. Σύμφωνα με περιοίκους, η γυναίκα βρίσκεται στο σημείο για πέντε ημέρες. Επίσης αρνήθηκε βοήθεια και από κατοίκους της πολυκατοικίας, στους οποίους είπε ότι προτιμά να κάθεται στην είσοδο και να κοιμάται στο κρύο. Το μόνο που έλεγε είναι ότι θέλει να πάει στη Βουλγαρία. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου, αρνήθηκε κάθε βοήθεια και σε κάποια στιγμή έφυγε», τονίζει ο Β. Ηλιόπουλος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το τσουχτερό κρύο, που επικρατεί στην πόλη, οι άστεγοι αρνούνται κάθε βοήθεια, ενώ δεν δέχονται να μεταφερθούν στις δομές που λειτουργούν από τον Δήμο Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως ο ίδιος τονίζει, ότι προχθές Σάββατο βράδυ, με το κρύο στην πόλη να είναι τσουχτερό, οι δομές αστέγων ήταν άδειες.

«Από την εμπειρία μου» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας «μπορώ να πω ότι οι καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν μέχρι και χθες Κυριακή τουλάχιστον στην πόλη, ήταν καλές για τους αστέγους, όσο περίεργο και να ακούγεται. Προκύπτει ζήτημα, καθώς αρνούνται να μεταφερθούν στις δομές αστέγων, δεν δέχονται βοήθεια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι προχθές Σάββατο βράδυ, που είχα υπηρεσία σε δομή αστέγων του Δήμου Βόλου, παρά το τσουχτερό κρύο, δεν ήρθε κανένας για ζεστασιά και φαγητό. Η δομή ήταν άδεια. Οι άστεγοι δεν δέχονται την παραμικρή έστω βοήθεια», τονίζει ο Β. Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου