ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αχιλλοπούλειο

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-αχιλλο-192318

Στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία συμμετέχουν το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13.15, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και για την ενίσχυση και τη σημασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης περιλαμβάνει το αίτημα για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ.

Επίσης ζητούν την ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού, να ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία και να εναχθεί το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Επίσης προτείνουν τη δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών και τέλος, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου