ΤΟΠΙΚΑ

«Είμαστε απλήρωτοι», διαμαρτύρονται κληρονόμοι έκτασης στην Αλλη Μεριά

είμαστε-απλήρωτοι-διαμαρτύρονται-192345

Εξυσε… πληγές όπως φαίνεται ο Δήμος Βόλου με ανακοίνωσή του για τις απαλλοτριώσεις ακινήτων. Κληρονόμοι έκτασης στην Αλλη Μεριά που ήταν δεσμευμένη από το 2009 από τον πρώην Δήμο Πορταριάς, προκειμένου να γίνει διάνοιξη του δρόμου, κατήγγειλαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι έως και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί, μολονότι το έργο έχει ολοκληρωθεί πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος μιλούσε για περιουσίες πολιτών που βρίσκονται σε ομηρία για τουλάχιστον 25 χρόνια, εξαιτίας «άκριτης και χωρίς σχεδιασμό δέσμευσης οικοπέδων» υπεραμυνόμενος της απόφασής του να άρει απαλλοτριώσεις και να απελευθερώσει περιουσίες δημοτών του, που δεν μπορούν επί σειρά ετών να τις εκμεταλλευτούν.

Στην ίδια ανακοίνωση επικαλέστηκε τη μοναδική απαλλοτρίωση ακινήτου στην οποία έχει προχωρήσει και αφορά σε έκταση στην Αλλη Μεριά, με στόχο τη διάνοιξη του δρόμου, ένα έργο που παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Δήμος «η παρούσα Δημοτική Αρχή στην μέχρι σήμερα θητεία της προχώρησε σε μία μόνο απαλλοτρίωση ακινήτου, αυτού στην Αλλη Μεριά, για τη διάνοιξη του δρόμου, αποζημιώνοντας τους δικαιούχους μέσα σε έναν μήνα».

«Μας οφείλονται χρήματα», διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο ένας εκ των κληρονόμων, Νικόλαος Βαρσάμης. «Μας πήραν ένα ακίνητο που ήταν στην οικογένειά μας για οκτώ γενιές, στο οποίο λειτουργούσε επί 238 χρόνια ελαιοτριβείο, μας έσυραν στα δικαστήρια και μέχρι σήμερα δεν έχουμε αποζημιωθεί», αναφέρει, διαψεύδοντας την αναφορά του Δήμου, στην περίπτωση της απαλλοτρίωσης της έκτασης στην Άλλη Μεριά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκταση είχε δεσμευτεί ήδη από το 2009 από τον πρώην Δήμο Πορταριάς και το 2016 ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, προχωρώντας σε κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 18.000 ευρώ ως αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες.

Οι τελευταίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και τον Νοέμβριο του 2020, το δικαστήριο τους επιδίκασε αποζημίωση 58.000 ευρώ. «Η απόφαση καθαρογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από τότε όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε αποζημιωθεί», αναφέρει ο κ. Βαρσάμης.

Μόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα οι εννέα κληρονόμοι εισέπραξαν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 18.000 ευρώ. «Ακόμη και σήμερα εκκρεμεί το υπόλοιπο ποσό. Δεν μας αποζημίωσαν, πολύ περισσότερο, μέσα σε ένα μήνα όπως ισχυρίζονται», διαμαρτύρεται ο κ. Βαρσάμης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου