ΤΟΠΙΚΑ

Υπ’ ατμόν ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου

υπ-ατμόν-ο-μηχανισμός-του-δήμου-βόλο-192368

Στην κατάψυξη μπαίνει η πόλη, με πολικές θερμοκρασίες – Ανοίγουν σήμερα κοινωνικά κέντρα και ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από το δριμύ ψύχος

Υπ’ ατμόν βρίσκεται από χθες το βράδυ ο μηχανισμός του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία «Ελπίδα», που αναμένεται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή. Στον Βόλο η «Ελπίδα» αναμένεται να εκδηλωθεί με τσουχτερό κρύο, χωρίς να αποκλείεται από τα ξημερώματα σήμερα το ενδεχόμενο μικρής χιονόπτωσης.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για την προετοιμασία του δημοτικού μηχανισμού, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη και συντονισμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Αποστόλη Μαλαματίνη, ο Δήμος Βόλου έχει stand by συνολικά 84 μηχανήματα, δικά του και ιδιωτών και συγκεκριμένα 50 βυτία, 12 jcb, 4 φορτωτές, 10 bobcat και οκτώ αλατιέρες που βρίσκονται τόσο εντός της πόλης, όσο και περιφερειακά για να επέμβουν άμεσα εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά μοντέλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ελαφράς χιονόπτωσης, σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένεται να επικρατούν πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να κατρακυλά κάτω από το μηδέν.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να προστατεύονται άστεγοι και πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης στα νοικοκυριά τους, με απόφαση του Δήμου Βόλου ανοίγουν από σήμερα θερμαινόμενοι χώροι, που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση για όσες ημέρες χρειαστεί.

Θερμαινόμενοι χώροι

Οι πολίτες, που θα αναζητήσουν ζεστή γωνιά για να απαγκιάζουν, θα μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ. 2421091760), όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες και στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 2421020252).

Επίσης, ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι από μεθαύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και για όσες ημέρες χρειαστεί και το ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ. 2421085066).

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό καθημερινό έλεγχο rapid test.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βόλου ενημερώνει ότι «οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν από το πρωί του Σαββάτου αλάτι από το Δημαρχείο Βόλου και το πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και από τα πρώην δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα όλων των δημοτικών ενοτήτων του Βόλου».

Μέτρα προτείνει η ΔΕΥΑΜΒ

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ συστήνει μέτρα προστασίας των οικιακών εγκαταστάσεων ύδρευσης ενόψει της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, σε περίπτωση παγετού οι πολίτες θα πρέπει να προστατεύσουν με μόνωση τις τυχόν εκτεθειμένες σωληνώσεις ύδρευσης και συγκεκριμένα:

  • Τα τμήματα των σωλήνων που εξυπηρετούν τους ηλιακούς συλλέκτες.
  • Τα τμήματα των σωλήνων που βρίσκονται σε αυλές και μπαλκόνια.
  • Τα τμήματα των σωλήνων που εξυπηρετούν τους εξωτερικούς λέβητες φυσικού αερίου.
  • Τα φρεάτια υδρομέτρων.

«Τυχόν πάγωμα σωλήνων οδηγεί σε διακοπή υδροδότησης, ακυρώνοντας το σύνολο των λειτουργιών στο σπίτι, προκαλώντας ακόμα και αδυναμία θέρμανσης, ενώ με την επάνοδο των θερμοκρασιών σε φυσιολογικά επίπεδα θα αποκαλυφθούν βλάβες, οι οποίες θα επεκτείνουν την απώλεια υδροδότησης. Επιπλέον πολλές σημειακές βλάβες ενδέχεται να οδηγήσουν σε περιορισμό της υδροδότησης στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης», αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ στην ανακοίνωσή της.

Σε περίπτωση προβλημάτων, οι πολίτες να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ (2421055555), ενώ σε περίπτωση προβλημάτων στα οικιακά δίκτυα, σκόπιμο είναι να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους – πιστοποιημένους τεχνικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου