ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρικά ποδήλατα προμηθεύεται ο Δήμος Βόλου

ηλεκτρικά-ποδήλατα-προμηθεύεται-ο-δή-192528

Στην προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα διατίθενται στους δημότες μέσω σταθμών που θα δημιουργηθούν, μόλις ολοκληρωθεί το έργο του δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη, προχωρά ο Δήμος Βόλου.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, εγκρίθηκε η κατάθεση πρότασης του Δήμου Βόλου, ύψους 434.000 ευρώ στη δράση «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα» του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Η πρόταση του Δήμου Βόλου περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ποδηλατοκίνησης. Συγκεκριμένα, θα γίνει προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα και θα δημιουργηθεί και δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης των ποδηλάτων. Σε αυτές τις θέσεις θα υπάρχει δυνατότητα αυτόματος φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

Το ολοκληρωμένο σύστημα θα συμπληρώνεται από πλατφόρμα για την απομακρυσμένη διαχείριση τόσο των ηλεκτρικών ποδηλάτων όσο και των σταθμών μίσθωσης των ποδηλάτων. Θα δημιουργηθούν εφαρμογής χρήσης και πληροφόρησης των πολιτών, τόσο στο διαδίκτυο όσο και για κινητά.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ θα γίνουν και έργα σύνδεσης με δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα δρομολογηθούν δράσης για την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στον πληθυσμό.

Το έργο αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το δίκτυο σταθμών συμβατικών ποδηλάτων που ήδη έχει δρομολογήσει ο Δήμος Βόλου αλλά και με το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, έργο για το οποίο έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος και περιμένει την ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, πριν προχωρήσει στην κατασκευή των ποδηλατοδρόμων που θα περνούν από τους εξής δρόμους:

Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού), Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου), Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως Παπαδιαμάντη), Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη), Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου), Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου), Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου), Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων), Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων), παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου), Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου), Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου