ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορές στην Πρωτοβάθμια για το περίεργο e-mail

αναφορές-στην-πρωτοβάθμια-για-το-περί-194106

«Οι εκπαιδευτικοί είναι δημόσιοι λειτουργοί, οφείλουν να εφαρμόζουν συγκεκριμένες οδηγίες, να αναφέρονται και να απαντούν μόνο στην προϊσταμένη αρχή, που είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας». Τα παραπάνω σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, με αφορμή μαζικά e-mail που έλαβαν σχολεία στον Βόλο και τη Μαγνησία, από εκπρόσωπο των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών», ο οποίος έθεσε προ… των ευθυνών τους διευθυντές για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο υπογράφει με το ονοματεπώνυμό του, ο αποστολέας αξιώνει από τους διευθυντές να μελετήσουν ηλεκτρονικά κείμενα άνω των 400 σελίδων, στα οποία παραπέμπει με ηλεκτρονικούς συνδέσμους και τα οποία περιλαμβάνουν «διαφορετική άποψη της διαχείρισης της πανδημίας».

Επικαλείται «αδιάσειστα ιατρικά στοιχεία» βάσει των οποίων ο κορονοϊός είναι «ψευτο-πανδημία», παραπέμποντας σε «ιατρικά δεδομένα 361 σελίδων». Μιλά για «εγκληματικές πράξεις εναντίον του πλήρους ενημερωμένου ασθενή» και παραθέτει «20 λόγους για τους οποίους η υποχρεωτικότηταν της χρήσης μάσκας προσώπου είναι αναποτελεσματική, ανασφαλής και ανήθικη».

Στο ίδιο e-mail παραπέμπει και σε σύνδεσμο στον οποίο υποστηρίζεται ότι «ο κορονοϊός είναι ψεύτικος» και ότι τα PCR test «ανιχνεύουν τη γρίπη τύπου Α ή Β’ ως COVID -19»!

Το πανομοιότυπο e-mail παραλήφθηκε από σχολικές μονάδες στον Βόλο, και χθες οι διευθυντές ενημέρωναν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το περίεργο μήνυμα που δέχθηκαν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των σχολείων. «Ενημερώθηκα από διευθυντές για το συγκεκριμένο μήνυμα και το περιεχόμενό του. Δόθηκαν οδηγίες να μην το λάβουν υπόψη τους», ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος, ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά, διαφορετικά διαλείμματα, είσοδοι και έξοδοι από το σχολείο, έχουν αφομοιωθεί πλήρως από εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς τους. Μάλιστα όπως σημείωσε οι εκπαιδευτικοί ως δημόσιοι λειτουργοί, λειτουργούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί, με βάση τις εγκυκλίους και οδηγίες που λαμβάνουν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας και σε αυτούς μόνο απαντούν όταν ερωτώνται για συγκεκριμένα θέματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου