ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την υγεία

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στον-βόλο-γ-194158

Στο πλαίσιο πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους».

Οπως μεταξύ άλλων επισημαίνουν οι διοργανωτές, η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στη Μαγνησία έχει ξεφύγει από τα όρια.

«Η υποστελέχωση έχει τραγικές συνέπειες. Το νοσοκομείο έχει καταρρεύσει. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων ενώ οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους μια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.
Στο νοσοκομείο λείπουν βασικές ειδικότητες ακόμα και αυτές που είναι απολύτως αναγκαίες σε καιρό πανδημίας ενώ για κατά περιόδους ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και οι ελλείψεις σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι μεγάλες. Στον νομό η πρωτοβάθμια περίθαλψη συρρικνώνεται συνεχώς, τα Κέντρα Υγείας διαλύονται κι υποβαθμίζεται συνεχώς η υγεία του λαού και της νεολαίας, που υποχρεώνεται να πληρώνει ακριβά και στις ιδιωτικές δομές τις βασικές εξετάσεις», σημειώνεται επίσης.

Τα κυριότερα αιτήματα της κινητοποίησης είναι η μείωση των ωρών εργασίας και άδειες νόσησης με αύξηση αποδοχών, εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος της έρευνας και παραγωγής για φάρμακο και εμβόλιο, κατάργηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, εθνικοποίηση των υποδομών του χωρίς αποζημίωση, ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού και ανάκληση αναστολών κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου