ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της παρουσίας Αμερικανών στη Μαγνησία η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

κατά-της-παρουσίας-αμερικανών-στη-μαγ-195825

Την παρουσία Αμερικανών αξιωματούχων στον Βόλο προκειμένου να επιθεωρήσουν τις στρατιωτικές μονάδες όπου προβλέπεται η κατασκευή υποδομών που θα υποστηρίξουν την παρουσία αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή, στο πλαίσιο τη συνεκπαίδευσης και της συμμετοχής σε διάφορες ασκήσεις, καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, με αφορμή σύσκεψη που έγινε παρουσία Αμερικανών στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, όπου συζητήθηκε η πορεία έργων που θα γίνουν μέσα στη στρατιωτική μονάδα.

«Ο ελληνικός λαός, η νεολαία μας δεν έχουν κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ. Αντίθετα τέτοιες εξελίξεις εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που η αποστολή τους αφορά αποκλειστικά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και όχι των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.», σημειώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Η Επιτροπή καλεί να φύγουν τα αμερικανικά ελικόπτερα και στρατεύματα από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του Στεφανοβίκειου, κα F 15 και drones από την 110 Π.Μ της Λάρισας και να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.

Τάσσεται επίσης κατά των αμυντικών εξοπλισμών και ζητά να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις νατοϊκές ασκήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου