ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο μάθημα μετά από ενάμιση χρόνο για μαθήτρια δημοτικού

πρώτο-μάθημα-μετά-από-ενάμιση-χρόνο-γι-196174

Επιστροφή στο σχολείο, στα μαθήματα και στους συμμαθητές της, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο, για μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Το κοριτσάκι χθες παρακολούθησε το πρώτο της μάθημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είδε για πρώτη φορά τη δασκάλα και τους συμμαθητές της, με τους οποίους έπαιξε στο σχολικό προαύλιο μετά πολλούς μήνες.

Η μαθήτρια επέστρεψε στο σχολείο μετά τη σύλληψη της μητέρας της την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία Βόλου για τα παιδιά που μένουν μακριά από το σχολείο τους επειδή οι γονείς τους αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Προχθές η μητέρα βρέθηκε στο σχολείο για να συζητήσει με τη διευθύντρια και τη δασκάλα και χθες το παιδί της έκανε το πρώτο του μάθημα. Η μικρή μαθήτρια επαναλαμβάνει την περσινή σχολική χρονιά την οποία επίσης έχασε εξαιτίας των απουσιών που έκανε επειδή η μητέρα της δεν της επέτρεπε να φορέσει μάσκα και να κάνει self test.

Το στοίχημα είναι πλέον να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει την καθημερινότητά της στο σχολείο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων για την εκπαιδευτική αξιολόγηση της μαθήτριας και σε συνεργασία με τον σύμβουλο εκπαίδευσης να δρομολογηθεί εξατομικευμένη διδασκαλία μέσα στην τάξη και αν χρειαστεί ενισχυτική διδασκαλία.

Παραμένουν εκτός σχολείου

Δύο ακόμη παιδιά δημοτικού σχολείου όμως εξακολουθούν να χάνουν μαθήματα εξαιτίας των αρνητών γονιών τους. Επιπλέον ένας μαθητής γυμνασίου δεν έχει καν εγγραφτεί για τη φετινή χρονιά στο σχολείο από το οποίο απουσιάζει από πέρυσι. Οι γονείς εμφανίζονται αμετάπειστοι απέναντι στις συνεχείς οχλήσεις των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζουν ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, πριν τελειώσει η πανδημία και αρθούν τα μέτρα προστασίας.

«Απευθύνω έκκληση στους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε σχολείο. Είναι λυπηρό γονείς να στερούν στα παιδιά τους την εκπαίδευση, που είναι το μοναδικό εφόδιο που κατακτούν στη ζωή τους», επανέλαβε ο κ. Μούσιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου