ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν φτερά οι οικονομίες της «Κιβωτού»

εκαναν-φτερά-οι-οικονομίες-της-κιβωτ-196293

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε προχθές στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου» στο Διμήνι, όταν το προσωπικό της δομής διαπίστωσε με έκπληξη ότι τα χρηματοκιβώτια του οργανισμού με οι οικονομίες του από προσφορές και δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών, που συγκεντρώθηκαν στις γιορτές, καθώς και οι κουμπαράδες έκαναν φτερά από το δωμάτιο όπου φυλάσσονταν στην κοινωνική υπηρεσία με την οικονομική ζημία να είναι άνω των 30.000 ευρώ.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σήμανε συναγερμός. Οι αστυνομικοί λειτούργησαν ακαριαία, έπιασαν την άκρη του νήματος και οδηγήθηκαν γρήγορα στους «ποντικούς». Όμως, δεύτερο σοκ περίμενε το προσωπικό. Θύτες της κλοπής είναι τρεις φιλοξενούμενοι του οργανισμού, παιδιά της οικογένειάς της Κιβωτού, που μεγαλώνουν στη δομή. Οι νεαροί θα απολογηθούν σήμερα Πέμπτη στον ανακριτή Βόλου καθώς βαρύνονται με αδίκημα κακουργηματικής κλοπής.

Το ένα χρηματοκιβώτιο, μη πακτωμένο, που εκλάπη, περιείχε ποσό ύψους από 20.000 έως 30.000 ευρώ, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές διάφορων καταστημάτων, ύψους 17.000 ευρώ. Το δεύτερο, που είναι πλαστικό, συνολικό ποσό 400 ευρώ, ενώ έλειπαν και δύο κουμπαράδες που περιείχαν συνολικό ποσό 150 ευρώ και το ποσό των 100 ευρώ από κερματοδέκτη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις δωροεπιταγές σε παρακείμενο κτήμα και τις παρέδωσαν στην υπεύθυνη του οργανισμού. Εντόπισαν και τα χρηματοκιβώτια και τους κουμπαράδες στο βουνό σε κοντινή απόσταση από τη δομή. Όμως, τα χρήματα και τα τιμαλφή είχαν εξαφανιστεί από το εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή στήθηκε από δύο Πομάκους από την Κομοτηνή ηλικίας 18 και 17 ετών και έναν 16χρονο από τη Δράμα με εγκέφαλο τον 18χρονο, που στους επόμενους μήνες ετοιμαζόταν να ανοίξει τα φτερά του και να φύγει από τη δομή δυστυχώς όμως, με αυτό το βρόμικο κόλπο.

Επεισε τους άλλους δύο να τον βοηθήσουν και εφάρμοσαν το σχέδιό του βραδινές ώρες της Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης που οι παιδαγωγοί αναπαύονταν. Αποχώρησαν από το δωμάτιό τους από το παράθυρο και στη συνέχεια «εισέβαλαν» στο δωμάτιο της κοινωνικής υπηρεσίας παραβιάζοντας το παράθυρό της στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Εκρυψαν τα χρηματοκιβώτια σε βαρέλια πάνω στο βουνό και τις δωροεπιταγές σε παρακείμενο κτήμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τις δωροεπιταγές. Βρήκαν και τα χρηματοκιβώτια και τους κουμπαράδες καθώς και δύο κατσαβίδια, όμως τα χρήματα είχαν κάνει φτερά όπως και τα τιμαλφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόφιμοι αρνούνται ότι έχουν αυτοί τα χρήματα. Λένε ότι εκείνοι τα έκρυψαν στο βουνό και ότι δεν γνωρίζουν ποιος τα πήρε.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση για την κλοπή οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έλαβαν αποτυπώματα από τον χώρο και στη συνέχεια κάλεσαν για καταθέσεις το προσωπικό της δομής και 8 φιλοξενούμενους. Οι παιδαγωγοί και το υπόλοιπο προσωπικό δεν γνώριζε το παραμικρό. Οι φιλοξενούμενοι δεν μιλούσαν. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τρόφιμος «λύγισε» και έτσι άρχισαν οι αποκαλύψεις.

Οι τρεις νεαροί «ποντικοί» οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κλοπή. Παραπέμφθηκαν ακολούθως για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Πέμπτη.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την κατάσχεση των χρημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου