ΤΟΠΙΚΑ

Οι εξαγγελίες της Ν.Δ. αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο

οι-εξαγγελίες-της-ν-δ-αποτελούν-το-πιο-851206

“Όσους άθλιους συμψηφισμούς και εάν προσπαθήσει να κάνει η Κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής, όπως τις τελευταίες μέρες, όσο και εάν προσπαθήσει να κατεβάσει την αντιπαράθεση στο έσχατο επίπεδο, θα μας βρίσκει μπροστά του και αυτό διότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία “έκπτωση” σε θέματα που αφορούν στη διαφάνεια”.
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του σήμερα στον Κυριακάτικο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο Συντονιστής της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία Γιώργος Φώτης, με αφορμή την υπόθεση Παπακωνσταντίνου αλλά και κλίμα πόλωσης των τελευταίων ημερών.
Ο κ. Φώτης μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, τις σχέσεις με τα άλλα κόμματα ΚΚΕ και ΣΥΝ αλλά και για τις πρόσφατες πυρκαγιές και το Βύρωνα Πολύδωρα.

-Κύριε Φώτη, εδώ και μία εβδομάδα η πολιτική αντιπαράθεση σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο… χτύπησε κόκκινο με αφορμή τις πυρκαγιές…

Δυστυχώς ζήσαμε μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές και οικονομικές καταστροφές σε μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στη χώρα.
Τέτοιες καταστροφές δεν προσφέρονται για μικρομματική εκμετάλλευση. Δεν θέλω βέβαια να θυμηθώ τι γινόταν όταν η Ν.Δ ήταν στην αντιπολίτευση σε πολύ ηπιότερα γεγονότα.
Εάν είμαστε όμως σοβαρή χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσουμε ευθύνες, να δούμε τι έφταιξε. Κάηκε ο μεγαλύτερος δρυμός της Αττικής, η Πάρνηθα, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Κάηκε το Νότιο Πήλιο, ο Κίσαβος.
Είναι η μόνη φορά που η Ν.Δ δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ. Αυτοί από μόνοι τους, όταν παρέλαβαν, επαινούσαν την Πυροσβεστική σαν την εξαίρεση σε όλα τα άλλα “άσχημα” που βρήκαν.
Τι κατάφεραν μέσα σε 3,5 χρόνια; Να διαλύσουν μία άρτια οργανωμένη υπηρεσία, που από το 1999 είχε γίνει μία σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισής της με συγκεκριμένα και συγκρίσιμα αποτελέσματα.
Δυστυχώς ο άκρατος κομματισμός τους δυσφήμισε και αποδιοργάνωσε τους πυροσβέστες μας, που με αυτοθυσία κάθε φορά δίνουν τη μάχη της φωτιάς.
Την ίδια ώρα που η χώρα καίγονταν, ο κ. Πολύδωρας συμμετείχε, όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε, στη “θερινή σύναξη αγροφυλάκων” στην Άμφισσα. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της υπευθυνότητάς τους. Θυμήθηκαν να ασχοληθούν, όταν τα ΜΜΕ φώναξαν ότι το Κράτος “διαλύεται”.

-Τι γίνεται με τις δημοσκοπήσεις; Οι διαφορές υπέρ της Ν.Δ. κυμαίνονται από το 0,2% έως το 4,2%. Δικαιολογούνται τέτοιες αποκλίσεις;
Θα ξεκινήσω με το στερεότυπο ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την τάση της κοινής γνώμης τη στιγμή που γίνονται. Τα δεδομένα όμως στην πολιτική αλλάζουν συνεχώς και ο πολιτικός χρόνος είναι αμείλικτος.
Το τελευταίο κύμα των δημοσκοπήσεων έδειξε πράγματι αποκλίσεις, που δεν μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογούνται. Κάθε εταιρία βέβαια έχει δικό της τρόπο προσέγγισης και ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές από αυτές έχουν ως κυριότερο πελάτη το Δημόσιο, το ελληνικό κράτος, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πέρα από πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης, καταλληλότητα και τις αποκλίσεις μεταξύ των εταιριών, αυτό που νομίζω ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν τις μελετήσουμε σωστά, είναι ότι υπάρχει ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό που παραπέμπει σε μία εκλογική αναμέτρηση ανοιχτή μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Η επόμενη Βουλή φαίνεται ότι θα είναι πεντακομματική , απομένει ωστόσο ζητούμενο σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ποιο είναι το “διακύβευμα” αυτών των εκλογών, το πραγματικό δίλλημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο ψηφοφόρος.

-Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, ποιο μπορεί να είναι το διακύβευμα;
Ο κ. Καραμανλής απουσιάζει από τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις και η μηδενική ανοχή στη διαφθορά έγιναν τα πιο σύντομα ανέκδοτα.
Ο κ. Πολύδωρας με το “αγγαρεία κάνω- ποινή εκτίω” δείχνει ανάγλυφα πώς αντιλαμβάνονται όλοι τους στη Ν.Δ την εξουσία. Οι πραίτορές του βασανίζουν πολίτες. Η χώρα μοιάζει απροστάτευτη σε πυρκαγιές και πλημμύρες. Το σύνθημα των φοιτητών στη Θράκη «Λευτεριά στο Βύρωνα» αποτυπώνει νομίζω την πραγματική απόγνωση και απογοήτευση όλου του ελληνικού λαού.
Ο κ. Καραμανλής έχει χάσει την πρωτοβουλία τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου