ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 83 τριμηνίτες στα σχολεία στη Μαγνησία

συνολικά-83-τριμηνίτες-στα-σχολεία-στη-μ-198317

Την πρόσληψη επιπλέον 69 τριμηνιτών προκειμένου να καλυφθούν κενά εκπαιδευτικών που έχουν προκύψει στα σχολεία τόσο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, όσο και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Συνολικά, 83 τριμηνίτες πρόκειται να προσληφθούν στα σχολεία, μαζί με τους 14 πρώτους, εκ των οποίων οι 11 ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Ο αριθμός των τριμηνιτών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των αναπληρωτών που ζήτησαν οι δύο διευθύνσεις, βάζοντας «και κάτι παραπάνω» για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες. Αυτό γίνεται για να καλυφθούν οι περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Ηδη παραιτήθηκαν δύο καθηγητές και ένας δάσκαλος από την πρώτη «φουρνιά» των 14 προσλήψεων, δέκα για τη Δευτεροβάθμια και τέσσερις για την Πρωτοβάθμια.

Χθες, ανακοινώθηκαν επιπλέον 38 προσλήψεις στη Δευτεροβάθμια και 31 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα έως την ερχόμενη Δευτέρα. Φαίνεται όμως ότι οι προσλήψεις δρομολογούνται σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορονοϊού, τουλάχιστον τους εκπαιδευτικούς εκτονώνονται και πολλοί επιστρέφουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ηδη στη Δευτεροβάθμια, το τελευταίο διήμερο επέστρεψαν από την άδειά τους, περί τους 45 καθηγητές, ενώ σταδιακά επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και στην Πρωτοβάθμια.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες, δείχνει εκτόνωση της κατάστασης στα σχολεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 44 σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς. Επιπλέον 68 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εκ των οποίων τα 66 σε μαθητές 43 τμημάτων και τα δύο σε καθηγητές.

«Ελπίζουμε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν κενά στη λειτουργία των σχολείων, μετά τις προσλήψεις, αλλά και τις επιστροφές καθηγητών», ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, Χαράλαμπος Σταχτέας. Για επιστροφή στην κανονικότητα «εκτός απροόπτου» μίλησε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας, Γιώργος Πολύζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου