ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: 22χρονη χτύπησε την ετεροθαλή αδερφή της

βόλος-22χρονη-χτύπησε-την-ετεροθαλή-αδε-198404

Απίστευτη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας συζητήθηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με θύμα 14χρονη. Δράστες είναι η ετεροθαλής αδερφή της έφηβης ηλικίας 22 ετών και ο φίλος της ηλικίας 20 ετών.

Οι δύο νέοι προκάλεσαν με τις πράξεις τους φόβο στην ανήλικη. Η ετεροθαλής αδερφή της τη χτύπησε προκαλώντας της μελανιά στα πόδια και της έβγαλε μία τούφα από τα μαλλιά, ενώ έβαλε τον φίλο της να την απειλεί και να την εξυβρίζει μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Τα περιστατικά κακοποίησης σημειώθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες εντός του Δεκεμβρίου του 2020. Είχαν ως αποτέλεσμα να τρομάξουν την ανήλικη η οποία έχασε την ηρεμία της από τη μία στιγμή στην άλλη και άρχισε να φοβάται. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι πίσω από τις απειλές στον λογαριασμό της ανήλικης κρυβόταν ο φίλος της ετεροθαλούς αδερφή της. Είχε παραβιάσει τους κωδικούς λογαριασμού της ανήλικης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώθηκε για προσωπικά της δεδομένα από αναρτήσεις και φωτογραφίες της που είχαν αναρτηθεί και στη συνέχεια ο θρασύς την απειλούσε και την εξύβριζε.

Η ετεροθαλής αδερφής της την απειλούσε και την εξύβριζε επίσης, ενώ της επιτέθηκε με χέρια – πόδια προκαλώντας της απλή σωματική βλάβη. Είναι άγνωστο για ποιους λόγους οι δύο νέοι προχώρησαν σε αυτές τις πράξεις οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέες.

Δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Το Δικαστήριο τους καταδίκασε ερήμην και τους επέβαλε ποινές φυλάκισης από 1 έτος έως 1,15 έτος με αναστολή.

Ειδικότερα, η 22χρονη κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση και ο φίλος της για απειλή και εξύβριση.

Οι δύο δράστες καταδικάστηκαν όπως κατηγορούνταν. Στη νεαρή γυναίκα επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με αναστολή και στον νεαρό συνολική ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Επισημαίνεται ότι στο δικαστήριο δεν ήταν παρούσα ούτε η ανήλικη ή άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το δικαστήριο ανέγνωσε τα αναγνωστέα έγγραφα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς να εκπροσωπείται καμία από τις δύο πλευρές.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου