ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Μαραβέγια για τη δυνατότητα επέκτασης διατροφικού επιδόματος σε νεφροπαθείς

ερώτηση-μαραβέγια-για-τη-δυνατότητα-ε-201404

Την εξέταση της προοπτικής επέκτασης της χορήγησης του διατροφικού επιδόματος σε όλους τους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, εισηγείται με Ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Στην Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Κων. Χατζηδάκη, Υγείας κ. Αθαν. Πλεύρη και Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει πως το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος δεν έχει αναθεωρηθεί κατά την τελευταία δεκαετία και είναι αυστηρά περιορισμένο μόνο σε ασθενείς τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας και σε μεταμοσχευμένους.

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρει ότι «όλοι οι νεφροπαθείς βιώνουν ακόμα τις επιπτώσεις της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε από το 2010 η χώρα και άρα δικαιούνται πλέον οικονομικής ενίσχυσης από το μέρισμα ανάπτυξης που πέτυχε η κυβέρνηση της Ν.Δ.», ζητώντας να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της χορήγησης του επιδόματος σε νεφροπαθείς και εκτός των δύο συγκεκριμένων κατηγοριών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου