ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή η Αλκηστις Θεοχάρη

εφυγε-από-τη-ζωή-η-αλκηστις-θεοχάρη-203392

Η κόρη του αρχαιολόγου Δ. Θεοχάρη, έφορου Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 60 ετών

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 χρόνων η Αλκηστις Θεοχάρη, κόρη του Δημήτρη και της Μαρίας Θεοχάρη, οι οποίοι έζησαν στο Βόλο και μεγάλωσαν την οικογένειά τους αποκτώντας τη δεύτερη κόρη τους Χριστίνα, αφήνοντας έξοχη παρακαταθήκη – μεταξύ άλλων – το έργο τους με τις ανασκαφές σε Σέσκλο και Πευκάκια.

Η Αλκηστις Θεοχάρη έζησε στον Βόλο τα πρώτα της χρόνια δημιουργώντας φιλίες που την συντρόφευσαν σε όλη της ζωή. Ηταν καθηγήτρια αγγλικών και μητέρα ενός γιου και μιας κόρης. Ζούσε στην Αθήνα όπου και ασχολούνταν ενεργά με πολλές δράσεις κοινωνικού καί πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το άγγελμα του θανάτου της σκόρπισε βαθύτατη λύπη σε όσους τη γνώριζαν και διατηρούσαν ζωντανή την ανάμνηση των ημερών που το ζεύγος Θεοχάρη ζούσε στο Βόλο.

Ο αρχαιολόγος Δημήτρης Θεοχάρης (1919 – 1977) γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από τη Σκύρο διετέλεσε διευθυντής Αρχαιοτήτων (Έφορος) Θεσσαλίας και μετέπειτα καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. Με εξειδίκευση στη Νεολιθική εποχή ήταν ένας από τους πατέρες της προϊστορικής αρχαιολογίας στην Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε ανασκαφές στις Μυκήνες, στην Πύλο, στη Βραυρώνα ενώ διεξήγαγε ο ίδιος προϊστορικές ανασκαφές σε πολλές θέσεις στην Αττική, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στη Θεσσαλία μεταξύ αυτών και οι ανασκαφές σε Σέσκλο και Πευκάκια με τη βοήθεια της συζύγου του αρχαιολόγου Μαρίας Παπαδοπούλου – Θεοχάρη. Συνετέλεσε στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και της αρχαιολογικής φυσιογνωμίας του Βόλου και της Μαγνησίας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου