ΤΟΠΙΚΑ

Ερημο το συγκρότημα Μουρτζούκου

ερημο-το-συγκρότημα-μουρτζούκου-204958

Φώτα κλειστά, άδειες οι αίθουσες, τα γραφεία και το προαύλιο έρημα. Μόνο η εξώπορτα ήταν ανοιχτή και ανθρώπινη παρουσία υπήρχε μόνο από συνεργεία της ΔΕΗ. Το συγκρότημα Μουρτζούκου χθες δεν λειτούργησε προκειμένου να γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης της ζημιάς σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται στο προαύλιο του συγκροτήματος.

Η ζημιά προκλήθηκε την περασμένη Τρίτη, μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Διομήδης» στον Βόλο. Τόσο τα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα, όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρέμειναν χωρίς ρεύμα και κατ’ επέκταση χωρίς θέρμανση εξαιτίας της βλάβης, η οποία επιδιορθώθηκε προσωρινά την επομένη το πρωί.

Χθες, δεν λειτούργησαν ούτε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ούτε τα τρία σχολεία, 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου και 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, προκειμένου συνεργεία να προχωρήσουν σε επιδιόρθωση της ζημιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλη ζημιά και ότι τα συνεργεία θα χρειαστούν τρεις ημέρες προκειμένου να την επιδιορθώσουν. Θα εργάζονται και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου από τη Δευτέρα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Στο συγκρότημα Μουρτζούκου, χθες το σχολικό κουδούνι δεν χτύπησε και τα μαθήματα στα τρία σχολεία έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης. Ολοι οι γονείς ήταν ενημερωμένοι από την προηγούμενη το μεσημέρι, με e-mail από τα σχολεία, για την προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης και την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, η οποία κύλησε ομαλά.

Υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, εργάστηκαν από το σπίτι και μέσω κινητών τηλεφώνων, όπως επίσης και τα στελέχη της επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, που στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου