ΤΟΠΙΚΑ

«Στο μάτι του κυκλώνα η Μαγνησία εξαιτίας της αμυντικής συμφωνίας» λέει το ΚΚΕ Βόλου

στο-μάτι-του-κυκλώνα-η-μαγνησία-εξαιτ-204994

Ανακοίνωση με την οποία επαναλαμβάνει την αντίθεση του ΚΚΕ στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ εξέδωσε η ΤΕ του κόμματος στον Βόλο, μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά.

Το ΚΚΕ εκτιμά πως με βάση τα όσα προβλέπει η αμυντική συμφωνία η Μαγνησία «μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα».

«Προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού της Μαγνησίας το γεγονός ότι ο υφυπουργός στις δηλώσεις του απέφυγε να αναφερθεί στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή. Ιδιαίτερα μιας και η επίσκεψή του συμπίπτει με προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της παραπάνω συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Ήδη ο «Ριζοσπάστης» έχει αποκαλύψει ότι τις επόμενες μέρες στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα των Αμερικάνων, σύσκεψη με τη συμμετοχή εργολάβων και επιχειρηματιών για να γίνει η ανάθεση κατασκευής των έργων υποδομής για τις ανάγκες μονιμοποίησης της παρουσίας του αμερικάνικου στρατού στη χώρα. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η συνάντηση θα γίνει στο Βόλο ακριβώς επειδή έχει στρατηγική τοποθεσία και «όπου σχεδιάζονται πολλά μελλοντικά έργα των ΗΠΑ». Ο Ν. Χαρδαλιάς, λοιπόν, εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν ήρθε στην πόλη μας για βόλτα», αναφέρει το ΚΚΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η συνάντηση του Ν. Χαρδαλιά με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ, θυμίζει αντίστοιχες «μαζώξεις» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν έβαζε τα θεμέλια μετατροπής της Μαγνησίας και όλης της χώρα σε μια βάση των ΗΠΑ και που οι πολύτιμες υπηρεσίες του αναγνωρίζονται ακόμα και σήμερα από διάφορους παράγοντες των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όταν κανονίζανε από κοινού πώς να «μιλήσουν» στον κόσμο για να αποδεχτεί την αμερικανική παρουσία. Υπάρχει πείρα. Ρόλο προπαγανδιστή για τη διαμόρφωση κλίματος αποδοχής των Αμερικάνων στο Βόλο έχουν αναλάβει κατά καιρούς στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, η δημοτική αρχή Μπέου, κουνώντας τα ματωμένα δολάρια και μιλώντας για τα «οφέλη στην τοπική οικονομία» από το τάισμα και το πότισμα της φονικής μηχανής των ΗΠΑ. Προσπαθώντας δηλαδή να εξαγοράσουν τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, ώστε να γίνουν συνένοχοι των δολοφονικών σχεδίων».

Τέλος, καλεί τους πολίτες της Μαγνησίας να αντισταθούν «ώστε να φύγει ο στρατός των ΗΠΑ από τη Θεσσαλία και από όλη την Ελλάδα και να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου