Στις επάλξεις και η τοπική Εκκλησία για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αίματος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-15, 12:30:21
Στις επάλξεις και η τοπική Εκκλησία για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη αίματος

Επείγουσα προτροπή στον ιερό κλήρο και στους πολίτες απευθύνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, με σκοπό τηνσυλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνει αγωνιώδη έκκληση, ενώ αύριο Κυριακή θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της τοπικής Εκκλησίας ανακοίνωση - έκκληση του Μητροπολίτη για να αιμοδοτήσουν όσοι μπορούν.

Στην έκκλησή του ο κ. Ιγνάτιος σημειώνει τα εξής: «Κατά την περίοδο των εορτών και με την έλευση της μετάλλαξης Omicron του νέου κορονοϊού Covid-19, μειώθηκε δραματικά η ποσότητα του προσφερόμενου αίματος μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους και είναι σε καραντίνα, προκαλεί αδυναμία των αιμοδοτών να προσφέρουν αίμα με αποτέλεσμα τη σοβαρή διαταραχή στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος και ταυτόχρονα, αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας στους θαλασσαιμικούς πάσχοντες. Η αναβολή της προγραμματισμένη μετάγγισης ἤ ἡ μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τίς καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ήμερες με 2 φιάλες αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας προσέλθουμε στον χώρο της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη, για να προσφέρουμε αίμα, στις ώρες λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά: 08.30-13.30 και 17.30-20.00 και το Σάββατο: 09.00-13.00» καταλήγει.

Διοργανώνει αιμοδοσίες ο Σύλλογος «Η Αλληλεγγύη»

 

Με τη σειρά του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» τον Ιανουάριο προγραμματίζει δύο αιμοδοσίες. Την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων στην Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου από 09.00 μέχρι 13.00 στον προαύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία), τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου από 09.00 ώς 13.00 στον πεζόδρομο του Βελεστίνου .

«Στις αιμοδοσίες μπορούν να προσέλθουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες και οι φίλοι τους να αιμοδοτήσουν γιατί όλοι μπορούν να προσφέρουν αγάπη στον συνάνθρωπο, στον συμπολίτη, δώρο ανεκτίμητης αξίας που δεν θα κοστίσει τίποτα αλλά θα δώσει ζωή. Μην ξεχνάτε ότι οι ανάγκες ήταν και είναι μεγάλες στο Νοσοκομείο Βόλου», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=