ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παθολογικά τα αίτια θανάτου του μοναχού

παθολογικά-τα-αίτια-θανάτου-του-μοναχ-205133

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται πιθανότατα ο θάνατος του άτυχου 58χρονου μοναχού από το Αγιο Ορος που εξαφανίστηκε με τη βάρκα του τον περασμένο Δεκέμβριο και βρέθηκε νεκρός την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Η ιατροδικαστής παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση φάνηκε ότι άτυχος καλόγερος υπέστη παθολογικό επεισόδιο.

Ωστόσο, σαφείς απαντήσεις στο πόρισμα θα δοθούν, όταν ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις το προσεχές δίμηνο.

Πάντως, έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο θάνατος του 58χρονου προέκυψε ότι δεν είναι από πνιγμό.

Ο άτυχος μοναχός αγνοούταν από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα πριν εξαφανιστεί μετέβη με την βάρκα του στο Μετόχι της Μονής Αγίου Διονυσίου «Μονοξυλίτης», το οποίο είναι περίπου είκοσι λεπτά μακριά και τον φιλοξένησαν.

Στις έντεκα και μισή το πρωί της Κυριακής επιβιβάστηκε στο γκρι φουσκωτό του για να επιστρέψει στο κελί του. Τα ίχνη του χάθηκαν στο Σιγγιτικό Κόλπο και το τελευταίο στίγμα του κινητού του εξέπεμψε στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Το φουσκωτό του είχε εντοπιστεί τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού Γιούρα και τους Αγίου Ορος. Ο ίδιος όμως, αναζητούταν.

Οταν εντοπίστηκε πτώμα στη θαλάσσια παραλία «Αμπελική», οι λιμενικές αρχές υποψιάστηκαν αμέσως ότι επρόκειτο για τον άτυχο καλόγερο. Η αναγνώρισή του έγινε από τον αδερφό του.

Ο άτυχος μοναχός καταγόταν από την Αττική. Εμενε στο Αγιον Ορον εδώ και 31χρονια. Ηταν απομονωμένος σε κελί της Μονής Χιλανδαρίου στην περιοχή Γιοβάνιτσα, αλλά πολύ φιλόξενος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου