«Ο κόμβος στην Αναπαύσεως θα γίνει» δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-15, 10:35:01
 «Ο κόμβος στην Αναπαύσεως θα γίνει» δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος

«Ο κυκλικός κόμβος στην οδό Αναπαύσεως θα γίνει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος χθες το πρωί, στο περιθώριο των εγκαινίων του έργου στον Κραυσίδωνα.

Η «τύχη» του έργου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλλει αίτηση θεραπείας στο περιφερειακό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο με την αρνητική του γνωμοδότηση μπλοκάρισε τον δίδυμο κυκλικό κόμβο στη Ν. Ιωνία, υποστηρίζοντας ότι διακόπτεται ο βασικός άξονας πρόσβασης από την πόλη στο Παλιό Κοιμητήριο Ταξιαρχών.

Οπως είναι γνωστό, ο δίδυμος κυκλικός κόμβος στη Ν. Ιωνία μπροστά από το παλιό Κοιμητήριο, που πρόκειται να καταργήσει οκτώ φωτεινούς σηματοδότες και να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, εντάχθηκε για την κατασκευή του στο ΕΣΠΑ. Προϋπόθεση για να προχωρήσει μέσω ΕΣΠΑ είναι μεταξύ άλλων η γνωμοδότηση επί του έργου και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το οποίο όμως εκφράστηκε αρνητικά.

Το έργο δεν πρόκειται μόνο να λύσει το πρόβλημα κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν και συνθήκες ασφαλούς κίνησης των ίδιων των πεζών, καθώς θα καταργηθεί η λοξή διάβαση μεγάλου μήκους από πολλές μικρές διαβάσεις και θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια με καθαρό πλάτος 1,83μ. Επιπλέον θα οριοθετούν και θέσεις στάθμευσης στο σημείο όπου σήμερα επικρατεί αναρχία.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέος, η δημοτική αρχή έχει πειστεί για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου κυκλικού κόμβου και στο πλαίσιο αυτό θα το κατασκευάσει έστω κι αν δεν χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ. «Εχουμε εναλλακτική. Η σημερινή δημοτική αρχή ξέρει να διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών. Εχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια. Το έργο είναι για το καλό της περιοχής και θα γίνει. Σε εμάς έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης ο κόσμος, εμείς αποφασίζουμε και θα κριθούμε από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για να εξετάσει την αίτηση θεραπείας.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον συγκεκριμένο κυκλικό κόμβο, ο Δήμος Βόλου δρομολογεί δύο επιπλέον στη Ν. Ιωνία. Ο ένας βρίσκεται στο ύψος του υποσταθμού της ΔΕΗ και ο άλλος στο τρίγωνο, κοντά στο οικόπεδο της Παρασκευοπούλου, όπου αρχικά είχε προταθεί η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=