ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματίας διέσυρε γείτονά του, στην Αγριά με αυτοκόλλητα…

επαγγελματίας-διέσυρε-γείτονά-του-στ-205203

Σε μία απίστευτη ενέργεια προχώρησε επαγγελματίας στην Αγριά, εξαιτίας διαφορών που είχε με γείτονά του από τη λειτουργία του καταστήματός του, υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κόλλησε παντού σε πολλά δημόσια σημεία αυτοκόλλητα, τα οποία ανέγραφαν ότι ο γείτονάς του, ο οποίος κατονομαζόταν, προχωρά σε προσβλητικές πράξεις ερωτικού περιεχομένου.

Το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες στις 31 Μαΐου – ξημερώματα 1ης Ιουνίου του 2016 και ο επαγγελματίας δικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε.

Την επόμενη μέρα της ανάρτησης, οι κάτοικοι της περιοχής συναντούσαν παντού στην περιοχή τα προσβλητικά αυτοκόλλητα: σε πινακίδες σήμανσης, στάσεις λεωφορείων, κάδους απορριμμάτων, βιτρίνες καταστημάτων και φαρμακείων. Στην τοπική κοινωνία προκλήθηκε μεγάλο σούσουρο.

Ο γείτονας του επαγγελματία έκανε να βγει από το σπίτι τρεις μήνες. Επαθε σοκ τόσο ο ίδιος, όσο ο πατέρας του. Στο σπίτι τους το τηλέφωνο έσπασε από κλήσεις ανθρώπων που προχωρούσαν σε κοροϊδευτικά και περιπαικτικά σχόλια μετά τον διασυρμό.

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν «παρών» στη δίκη για να απολογηθεί για την πράξη του, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Καταδικάστηκε από το Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο παθών περιέγραψε ανάγλυφα τη δύσκολη θέση, στην οποία βρέθηκε μετά την πράξη. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω, καθώς όλοι τον κοίταζαν περίεργα και κρυφογελούσαν, όπως ανέφερε στο δικαστήριο. Δεν μπορεί ακόμη και σήμερα –είπε- να συνέλθει από την ψυχική οδύνη που υπέστη.

Στη δίκη, η πλευρά του παθόντος επισήμανε ότι επρόκειτο για μία άνανδρη πράξη, που στόχευε στην ηθική εξόντωσή του μηνυτή. Η ψυχική οδύνη, που υπέστη ήταν άπειρες φορές χειρότερη από το εάν έπεφτε θύμα σωματικής βλάβης, αφού του θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, ο επαγγελματίας τον συκοφάντησε λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν. Του σφράγισαν τέσσερις φορές το κατάστημα, μετά από καταγγελίες του γείτονά του, με διαφορετικό κάθε φορά περιεχόμενο, όπως για ηχορύπανση. Καταδικασθείς και μηνυτής έχουν μεταξύ τους πολλές διαφορές, οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου