ΤΟΠΙΚΑ

Ρύθμιση για την απαγόρευση απολύσεων

ρύθμιση-για-την-απαγόρευση-απολύσεων-205257

Eιδική ρύθμιση για την απαγόρευση απολύσεων για το χρονικό διάστημα, που διαρκούν τα νέα μέτρα και οι περιορισμοί στην εστίαση και άλλους κλάδους συναφείς, ζητεί η Ομοσπονδία Επισιτισμού και Τουρισμού, που στη Μαγνησία μετρά περίπου 3.000 μέλη.

«Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού βιώνουν τις επιπτώσεις από την μετάλλαξη «Ο» αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρέπει να θεσπιστεί ειδική ρύθμιση για να μη γίνουν απολύσεις αυτό το διάστημα. Ο κλάδος μας δεν αντέχει άλλη ανεργία», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, έφορος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, εφόσον οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά το πρόγραμμα «Συνεργασία» και αν μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα η αναπλήρωση να γίνει από το κράτος.

«Δεν είναι δυνατόν ξενοδοχεία και εστίαση να λειτουργούν και να μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων», επισήμανε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει κάθε φορά το «μάρμαρο» να πληρώνουν οι μισθωτοί.

Η Ομοσπονδία πιέζει ακόμη να δοθεί λύση με τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης τα οποία δεν εμφανίζονται στον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους. Παράλληλα ζητεί να παραταθεί το επίδομα ανεργίας, γιατί αφενός η φετινή τουριστική σεζόν ήταν μικρή σε διάρκεια, αφετέρου η επιδότηση για πολλούς εποχικούς υπαλλήλους λήγει μέσα στον Ιανουάριο και οι εποχικά εργαζόμενοι θα ξαναδούνε εισόδημα από την εργασία τους στη καλύτερη περίπτωση Μάιο – Ιούνιο.

«Ο προβληματισμός και οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τις συνέπειες των μέτρων που έχουν επιβληθεί στους συγκεκριμένους κλάδους και διαρκώς παρατείνονται είναι απολύτως δικαιολογημένοι. Και οι επιχειρήσεις έχουν δίκαιο και οι εργαζόμενοι είναι απολύτως λογικό να αισθάνονται θιγμένοι. Τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι αποσπασματικά. Δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του», πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του ΕΚΒ, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης για την ανακούφιση των εργαζομένων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου