ΤΟΠΙΚΑ

Επείγουσα έκκληση του Μητροπολίτου Δημητριάδος για την συλλογή αίματος

επείγουσα-έκκληση-του-μητροπολίτου-δ-206271

Επείγουσα πατρική προτροπή στον Ιερό Κλήρο και τον λαό απευθύνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με σκοπό την συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνει αγωνιώδη έκκληση, η οποία θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, την Κυριακή 16/1. Στην έκκλησή του ο κ. Ιγνάτιος σημειώνει τα εξής:

“Κατά την περίοδο των εορτών και με την έλευση της μετάλλαξης Omicron του νέου κορονοϊού Covid-19, μειώθηκε δραματικά η ποσότητα του προσφερόμενου αίματος μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Η συνεχής αυξητική τάση στον αριθμό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα στο περιβάλλον τους και είναι σε καραντίνα, προκαλεί αδυναμία των αιμοδοτών να προσφέρουν αίμα με αποτέλεσμα τη σοβαρή διαταραχή στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος και ταυτόχρονα, αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας στους θαλασσαιμικούς πάσχοντες. Η αναβολή της προγραμματισμένη μετάγγισης ἤ ἡ μετάγγιση με μικρότερη ποσότητα αίματος, διαταράσσει τίς καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του.

Οι 100 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο) που μεταγγίζονται κάθε 15 ήμερες με 2 φιάλες αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, περιμένουν αυτό το δώρο ζωής από τους συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες και όποιον άλλο συμπολίτη μας είναι υγιής και μπορεί να αιμοδοτήσει.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας προσέλθουμε στον χώρο της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, από την κεντρική είσοδο της Πολυμέρη, για να προσφέρουμε αίμα, στις ώρες λειτουργίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά: 8.30-13.30 και 17.30-20.00 και τό Σάββατο: 9.00-13.00″.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου