ΤΟΠΙΚΑ

Με εντυπωσιακή είσοδο έκανε τα εγκαίνια της Ζάχου ο Αχιλλέας Μπέος

με-εντυπωσιακή-είσοδο-έκανε-τα-εγκαίν-206728

Στην οδό Ζάχου για να εγκαινιάσει το έργο ανάπλασης των δύο παρόχθιων δρόμων του Κρουσίδωνα βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο Δήμαρχος Βόλου πραγματοποίησε εντυπωσιακή είσοδο με ποδήλατο, αθλητική περιβολή και αθλητικό σακίδιο, εγκαινιάζοντας έτσι τον νέο δρόμο.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος υπογράμμισε ότι το έργο αυτό πολεμήθηκε λυσσαλέα, με την καλλιέργεια πολεμικού κλίματος και την πρόκληση επεισοδίων, και με δικαστικές προσφυγές, από ολιγάριθμη ομάδα περιοίκων που έκρινε ότι θίγονται τα ιδιοκτησιακά συμφέροντά της, και η οποία ομάδα, τα μέλη της οποίας παραμένουν επιφανή μέλη ενός ξεπερασμένου κατεστημένου που χρόνια ταλαιπώρησε την πόλη, στηρίχθηκε άκριτα και κοντόφθαλμα από τις αντιπολιτεύσεις του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα καταψήφισαν την μελέτη και την εκτέλεση του έργου.

“Ήθελαν το δρόμο για προσωπική αυλή και πάρκινγκ, ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να δουλεύουμε και να υπηρετούμε τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων. Ο Βόλος γίνεται μια πραγματική ευρωπαϊκή πόλη, όπως του αξίζει, και γι αυτό δουλεύουμε.

Παρά τις αντιδράσεις αυτές και με οδηγό τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών που εκφράστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή με την εντολή μέσω της ψήφου, η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και τις αθλιότητες που διαπράχθηκαν και ολοκλήρωσε το μεγάλο αυτό έργο, τηρώντας τις δεσμεύσεις τόσο της ίδιας, όσο και προσωπικά τις δικές μου”, τόνισε ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος

Η Ζάχου και η Καραμπατζάκη λειτουργούν πλέον ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας και το τοπίο στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα έχει αλλάξει εντελώς. Η Καραμπατζάκη δίνει έξοδο προς τη Λαρίσης και η Ζάχου προς τον Περιφερειακό. Εχουν γίνει εργασίες περιορισμού του πλάτους του οδοστρώματος στα 3,5 μέτρα στο σύνολο των 6χλμ (τρία χιλιόμετρα η Ζάχου και τρία χιλιόμετρα η Καραμπατζάκη) προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των δύο οδών ως ήπιας κυκλοφορίας.

Σε κάθε οδό διαμορφώθηκαν φαρδιά πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και προς τον χείμαρρο Κραυσίδωνα και προς τις οικοδομές που κυμαίνονται ανά περίπτωση μεταξύ 2,5 και 3 μέτρων το κάθε ένα. Στα πεζοδρόμια γίνονται νέες φυτεύσεις, τοποθετήθηκαν παγκάκια και ενισχύθηκε ο φωτισμός, ενώ έχουν χωροθετηθεί θέσεις στάθμευσης και διαβάσεις για τους πεζούς.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ποδηλατόδρομοι για την ασφαλή κίνηση των ποδηλατών. Τέλος το έργο κόστισε 1,815 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου