ΤΟΠΙΚΑ

Κατάληψη για τα… απόνερα του «Διομήδη»

κατάληψη-για-τα-απόνερα-του-διομήδη-207030

Λουκέτα κλείδωσαν χθες οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, προχωρώντας στην πρώτη για το νέο έτος κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης» στο σχολικό συγκρότημα. Τα μαθήματα έγιναν και χθες με τηλεκπαίδευση, παρ’ όλο που η κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα δεν δικαιολογούσε τη μη λειτουργία του.

Εξαιτίας του «Διομήδη» και λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, νερά από την καταρρακτώδη βροχή μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου από την οροφή στο σημείο που ενώνονται οι πτέρυγες, πάνω από τους διαδρόμους. Ο όγκος των νερών ήταν μεγάλος και επειδή η κατάσταση κρίθηκε επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, αποφασίστηκε από τον Δήμο Βόλου η αναστολή της λειτουργίας του σχολείου και η διενέργεια των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Χθες, καθηγητές και μαθητές θα έπρεπε να προχωρήσουν σε διά ζώσης μαθήματα. Ωστόσο, μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για τα κτιριακά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χώροι κατά την κακοκαιρία «Διομήδης».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Δημήτρης Κόκκινος προσπάθησε να μεταπείσει τους μαθητές χωρίς αποτέλεσμα. Εκαναν αυτοψία στους χώρους, όπου διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε ούτε σταγόνα νερού. «Πραγματικά οι καθαρίστριες έκαναν μεγάλο αγώνα για να μαζέψουν τα νερά και χθες δεν υπήρχε ούτε σταγόνα στους διαδρόμους ή τις σκάλες», εξήγησε ο κ. Κόκκινος.

Ο ίδιος κάλεσε τους μαθητές να αναστείλουν την κινητοποίησή τους και μάλιστα τους πρότεινε από κοινού να καταγράψουν τα κτιριολογικά προβλήματα, να τα ιεραρχήσουν και να στείλουν την έκθεση στη σχολική επιτροπή, η οποία ζήτησε από τη σχολική κοινότητα έκθεση για τα έργα που πρέπει να γίνουν.

«Οι μαθητές ήταν αμετάπειστοι. Αναγκαστήκαμε να διώξουμε όσα παιδιά είχαν έρθει στο σχολείο και από τη δεύτερη ώρα ξεκινήσαμε μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει κατάληψη. Να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτό», σχολίασε ο κ. Κόκκινος.

Επιστολή προς τους γονείς

Στον απόηχο της κατάληψης ο κ. Κόκκινος αποφάσισε να επικοινωνήσει με τους γονείς των μαθητών, φέροντάς τους προ των ευθυνών τους. «Με την επιστολή εξηγώ τι πρόβλημα παρουσιάστηκε κι ότι αμέσως μόλις το αναφέραμε τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής. Επίσης ανέφερα ότι ζητήθηκε έκθεση με ιεράρχηση προβλημάτων κι ότι σήμερα (σ.σ. χθες) δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στο σχολείο και η κατάσταση δεν δικαιολογούσε κατάληψη», ανέφερε ο κ. Κόκκινος.

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα

Σημειώνεται ότι χθες δεν λειτούργησαν λόγω καιρού γυμνάσια και λύκεια στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου και στις Μηλιές και τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, με απόφαση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, δεν θα λειτουργήσουν οι εξής σχολικές μονάδες: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Μηλεών. Σε αυτά τα σχολεία τα μαθήματα μπορούν να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Συνεργεία της Π.Ε. Μαγνησίας στη Δ.Δ.Ε.

Μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο κτίριο Μουρτζούκου, χθες συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας παρενέβη για να αντικαταστήσει σπασμένα τζάμια!

Πρόκειται για τζάμια που είχαν σπάσει και έμπαιναν νερά στη διάρκεια της κακοκαιρίας και μόλις χθες έγινε η αντικατάσταση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου