ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδείες στη ΔΕΥΑΜΒ και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από το ΚΚΕ

περιοδείες-στη-δευαμβ-και-το-5ο-δημοτικ-207043

Στο 5ο Δ.Σ. Βόλου έγινε περιοδεία από τον δημοτικό σύμβουλο Απ. Ριζόπουλο. «Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ήταν από εκείνα τα σχολεία, μεταξύ πολλών άλλων, που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα σε τάξεις διδασκαλίας και στα γραφεία του διδακτικού προσωπικού. Μάλιστα είχαμε και πτώσεις κομματιών της ψευδοροφής σε σχολική αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες. Τη στιγμή που πακτωλός δισεκατομμυρίων διοχετεύεται σε επιχειρηματικούς ομίλους, στην «πράσινη ανάπτυξη», στην «ψηφιακή μετάβαση», τη στιγμή που μέσα από τους αναπτυξιακούς νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χαρίζονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού δεκάδες εκατομμύρια σε κάθε «επένδυση», το κράτος και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δεν διαθέτουν «ούτε ένα εύρω» για τις ανάγκες των σχολείων σε κτιριακές υποδομές και ιδιαίτερα τώρα για την προστασία από τον covid με αραίωση των μαθητών, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με τακτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ, χωρίς να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ένα «σκασμό λεφτά» σε κάθε λογής ιδιωτικά κέντρα που έχουν θησαυρίσει».

Ο Απ. Νάνος, ως μέλος της τομεακής επιτροπής και περιφερειακός σύμβουλος, ο Απ. Ριζόπουλος και ο Αντ. Κούρτης, μέλος της τομεακής επιτροπής, περιόδευσαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Από τις συναντήσεις και τη συζήτηση με στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ «επιβεβαιώθηκε ότι δεν μας φταίει ο κακός μας ο καιρός, αλλά η έλλειψη των κατάλληλων υποδομών και στη συγκεκριμένη περίπτωση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύστημα όμβριων στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι σχεδιασμένο για την απορροή υδάτων από βροχόπτωση μόλις 60 χιλιοστών (στην τελευταία κακοκαιρία του «Διομήδη» ήταν 108 χιλ.), με κίνδυνο σε μεγαλύτερη κακοκαιρία να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν καταστήματα και επιχειρήσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο συμβαίνει και στη Ν. Αγχίαλο και στην Αγριά, που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στις βόρειες τοπικές κοινότητες και συνοικίες της πόλης για έργα άρδευσης, που λειτουργούν και ως αντιπλημμυρικά και το πιο βασικό δεν έχει ξεκινήσει, με ευθύνη και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάποια σχετική αντιπλημμυρική μελέτη.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι τέτοιου είδους έργα, για την πολιτική προστασία του λαού, δεν είναι «επιλέξιμα», αφού προτεραιότητα για τις αστικές κυβερνήσεις, τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, η εφαρμογή των επιλογών της αστικής τάξης και των ολίγων, στους τομείς που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν οι κερδοφόρες μπίζνες τους, εις βάρος της υγείας, της προστασίας και της ζωής του λαού», αναφέρει το ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στις επαφές που είχαν με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ τους κάλεσαν «να συγκρουστούν μ’ αυτήν τη στρατηγική της αστικής τάξης και την πολιτική των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής που την υπηρετούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου