ΤΟΠΙΚΑ

Aψήφησαν το κρύο και διαδήλωσαν μπροστά από το Νοσοκομείο Βόλου

aψήφησαν-το-κρύο-και-διαδήλωσαν-μπροστ-207058

Οι εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων, ταξικών σωματείων και συλλογικών φορέων αψήφησαν το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε χθες στον Βόλο και πιστοί στο προγραμματισμένο τους ραντεβού συγκεντρώθηκαν έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση προσωπικού.

Με πανό που ανάρτησαν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου, στην οδό Πολυμέρη, οι διαδηλωτές ζήτησαν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων και κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της καλύπτοντας τα υγειονομικά κενά.

Στη χθεσινή κινητοποίηση έλαβαν μέρος οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία το 2022 δεν είναι ενισχυμένος. Η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική και αυτό έχει ως αντίκτυπο τις ζωές των ανθρώπων και ειδικά των συνταξιούχων», επισήμανε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας και κάλεσε σωματεία, εργαζομένους και φορείς να συσπειρωθούν απαιτώντας τη στήριξη της δημόσιας υγείας.

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι ζητούν μόνιμες θέσεις ιατρών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και άλλων ασθενειών», υπογράμμισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλων «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον χώρο της υγείας.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν επίσης οι πρόεδροι νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο, Ν. Χαυτούρας και Ντ. Μηνδρινός.

Ο κ. Χαυτούρας εστίασε την τοποθέτησή του στα κενά που υπάρχουν στο ιατρικό προσωπικό, επικαλέστηκε την υποστελέχωση σε νευραλγικές κλινικές για να επισημάνει ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις.

Εκανε επίσης ειδική αναφορά στην Παιδιατρική Κλινική με αφορμή τις μετακινήσεις γιατρών στο παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο και ζήτησε την ενίσχυση με επιπλέον παιδιάτρους.

Επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων του που είναι σε αναστολή, με την προϋπόθεση να υποβάλλονται σε rapid test, ζήτησε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων. Ο κ. Μηνδρινός γνωστοποίησε ότι από τους 60 ανεμβολίαστους υγειονομικούς εκτός εργασίας είναι 25 άτομα. Από τους υπόλοιπους ορισμένοι νόσησαν και επέστρεψαν στο πόστο τους και άλλοι επέλεξαν να εμβολιαστούν.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης περιλάμβανε και άλλα αιτήματα όπως να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος, να γίνονται μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test χωρίς διαχωρισμούς και να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου