ΤΟΠΙΚΑ

Τραγέλαφος με προσλήψεις τριμηνιτών

τραγέλαφος-με-προσλήψεις-τριμηνιτών-207113

Τραγέλαφος με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Αφενός προσλαμβάνεται μικρός αριθμός εκπαιδευτικών σε σχέση με όσους νοσούν από κορονοϊό, αφετέρου δεν θα αναλάβουν στο σύνολό τους υπηρεσία. Ηδη από χθες ξεκίνησαν παραιτήσεις και τα κενά παραμένουν…

Χθες, ανακοινώθηκαν 46 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στα σχολεία που λειτούργησαν. Σημειώνεται ότι οι σχολικές μονάδες σε Νότιο Πήλιο, Ζαγορά – Μούρεσι και Σκιάθο δεν λειτούργησαν λόγω καιρού και ως εκ τούτου δεν διενεργήθηκαν self test.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 43 αφορούν σε μαθητές, 22 σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και 21 σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ ένα κρούσμα καταγράφτηκε σε υπάλληλο που ανήκει στο βοηθητικό προσωπικό στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, καταγράφτηκαν δύο νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας. Συνολικά από τις αίθουσες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων απουσιάζουν 62 εκπαιδευτικοί και επιπλέον 65 από τα γυμνάσια και λύκεια, όπου χθες επέστρεψαν πέντε καθηγητές που ανάρρωσαν.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας 29 προσλήψεις τριμηνιτών και επιπλέον 28 ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ωστόσο προχθές, κατά την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων ανακοινώθηκαν μόλις τέσσερις προσλήψεις, τριών δασκάλων και ενός νηπιαγωγού, στην Πρωτοβάθμια και μόλις δέκα καθηγητών ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια.

Οι προσλήψεις αφενός δεν αρκούν για την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της νόσησης εκπαιδευτικών από κορονοϊό, αφετέρου δεν θα γίνουν στο σύνολό τους.

Ηδη από χθες οι δύο διευθύνσεις δέχονταν τηλεφωνήματα εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν… θα μπουν στις τάξεις. Συνολικά τέσσερις εκπαιδευτικοί από τους 14 που ανακοινώθηκαν για όλον τον νομό, προσλαμβάνονται στα… χαρτιά. Πρόκειται για δύο γυναίκες σε εγκυμοσύνη και δύο επιπλέον που όπως ανέφεραν θα παραιτηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και σήμερα στα σχολεία, οπότε και θα φανεί από το σύνολο των 14 πόσοι τελικώς θα βρεθούν πραγματικά στις αίθουσες διδασκαλίας για να καλύψουν κενά νοσούντων εκπαιδευτικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου