ΤΟΠΙΚΑ

Επίσημα εγκαίνια μετά τις τελικές πινελιές στο έργο Ζάχου – Καραμπατζάκη

επίσημα-εγκαίνια-μετά-τις-τελικές-πιν-207129

Εγκαινιάζεται και επισήμως σήμερα το πρωί το έργο ανάπλασης στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα. Στις 11 το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου και συνεργάτες του πρόκειται να κόψουν την κορδέλα του έργου, στη συμβολή των οδών Ζάχου και Αναπαύσεως.

Οι δύο παρόχθιοι, Ζάχου και Καραμπατζάκη, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετείται η αυξημένη κίνηση στην πόλη, λόγω των γιορτών, αν και το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί στο 100%. Μετά και τις τελευταίες πινελιές που μπήκαν τις προηγούμενες ημέρες, το έργο πρόκειται να αποδοθεί και επίσημα στην πόλη και τους κατοίκους της.

Η Ζάχου και η Καραμπατζάκη λειτουργούν πλέον ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας και το τοπίο στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα έχει αλλάξει εντελώς. Η Καραμπατζάκη δίνει έξοδο προς τη Λαρίσης και η Ζάχου προς τον Περιφερειακό. Εχουν γίνει εργασίες περιορισμού του πλάτους του οδοστρώματος στα 3,5 μέτρα στο σύνολο των 6χλμ (τρία χιλιόμετρα η Ζάχου και τρία χιλιόμετρα η Καραμπατζάκη) προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των δύο οδών ως ήπιας κυκλοφορίας.

Σε κάθε οδό διαμορφώθηκαν φαρδιά πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και προς τον χείμαρρο Κραυσίδωνα και προς τις οικοδομές που κυμαίνονται ανά περίπτωση μεταξύ 2,5 και 3 μέτρων το κάθε ένα. Στα πεζοδρόμια γίνονται νέες φυτεύσεις, τοποθετήθηκαν παγκάκια και ενισχύθηκε ο φωτισμός, ενώ έχουν χωροθετηθεί θέσεις στάθμευσης και διαβάσεις για τους πεζούς.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ποδηλατόδρομοι για την ασφαλή κίνηση των ποδηλατών.

Τα έργα στις παρόχθιες οδούς του Κραυσίδωνα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020. Πρόκειται για έργο ανάπλασης προϋπολογισμού 1,815 εκατ. ευρώ, το οποίο ήδη από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, έχει συμβάλλει όχι μόνο στην κυκλοφοριακή αλλά και στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου