ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στον μοναχό ανήκει τελικά η σορός, η οποία ξεβράστηκε στο λιμάνι Σκοπέλου

στον-μοναχό-ανήκει-τελικά-η-σορός-η-οπο-207228

Στον άτυχο 58χρονο μοναχό από το Αγιο Ορος, που εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ανήκει τελικά η σορός που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Σκοπέλου την περασμένη Τρίτη το πρωί.

Χθες ο αδερφός του άτυχου καλόγερου κατάφερε να φτάσει στη Σκόπελο μετά το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και προχώρησε στην αναγνώρισή του.

Πρόκειται για τον μοναχό Ευφρόσυνο, κατά κόσμο Κωνσταντίνο Σωφρονά.

Ο άτυχος μοναχός αγνοούταν από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου. Μία ημέρα πριν εξαφανιστεί μετέβη με τη βάρκα του στο Μετόχι της Μονής Αγίου Διονυσίου «Μονοξυλίτης», το οποίο είναι περίπου είκοσι λεπτά μακριά και τον φιλοξένησαν.

Στις έντεκα και μισή το πρωί της Κυριακής επιβιβάστηκε στο γκρι φουσκωτό του για να επιστρέψει στο κελί του. Τα ίχνη του χάθηκαν στο Σιγγιτικό Κόλπο και το τελευταίο στίγμα του κινητού του εξέπεμψε στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι.

Το φουσκωτό του είχε εντοπιστεί τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού Γιούρα και τους Αγίου Ορος. Ο ίδιος όμως αναζητούταν.

Οταν εντοπίστηκε πτώμα στην παραλία Αμπελική, οι λιμενικές αρχές υποψιάστηκαν αμέσως ότι επρόκειτο για τον άτυχο καλόγερο. Η σορός ανήκε σε άνδρα που φορούσε ράσα και είχε καλογερική ζώνη. Όμως, κανένας δεν μπορούσε να το πιστοποιήσει, παρά μόνο η οικογένειά του, η οποία δεν μπορούσε τα προηγούμενα 24ωρα να μετακινηθεί στο νησί λόγω του απαγορευτικού απόπλου που ίσχυες, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Η σορός του μοναχού, που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, φυλάχθηκε στο εκκλησάκι Άγιος Ταξιάρχης του κοιμητηρίου Σκοπέλου, σε μη κατάλληλες συνθήκες, καθώς στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει ψυγείο.

Αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας με ευθύνη της οικογένειάς του. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Ο άτυχος μοναχός καταγόταν από την Αττική. Βρισκόταν στο Αγιο Ορος εδώ και 31 χρονια. Ηταν απομονωμένος σε κελί της Μονής Χιλανδαρίου στην περιοχή Γιοβάνιτσα, αλλά φιλόξενος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου