ΤΟΠΙΚΑ

Γεννητούρια στον δρόμο χθες στον Βόλο

γεννητούρια-στον-δρόμο-χθες-στον-βόλο-207267

Γεννητούρια κυριολεκτικά στον δρόμο… για 34χρονη γυναίκα, η οποία δεν πρόλαβε να φτάσει στο Νοσοκομείο Βόλου για να γεννήσει. Το μωρό που κυοφορούσε ήταν βιαστικό. Γεννήθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού και ενώ στο μεταξύ έφτανε στο σημείο ταξί για να παραλάβει την ετοιμόγεννη να τη μεταφέρει στο Αχιλλοπούλειο.

Το δρομολόγιο του βιαστικού μωρού ξεκίνησε από τις Γλαφυρές. Η 34χρονη, που είναι πολύτεκνη μητέρα, ένιωσε πόνους. Εσπασαν τα νερά της. Κατάλαβε ότι είναι θέμα ολίγων λεπτών να γεννήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνη της στο σπίτι και αποφάσισε να καλέσει ταξί για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Ο ταξιτζής μόλις είχε φτάσει έξω από το σπίτι, όμως αυτό που αντίκρισε θα το θυμάται για πολλά χρόνια. Η μητέρα βρισκόταν στην εξώπορτα του σπιτιού και το μωρό είχε γεννηθεί. Ο επαγγελματίας δεν έχασε την ψυχραιμία του. Άλλωστε είχε μπροστά του μία γυναίκα που όχι μόνο δεν τα έχασε, αλλά αποδείχτηκε «τέρας ψυχραιμίας».

Με τη βοήθεια του αυτοκινητιστή η νεαρή λεχώνα και το μωρό επιβιβάστηκαν στο ταξί και λίγη ώρα αργότερα έφταναν στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Γιατροί και μαίες από τη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και περίμεναν.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως με φορείο στην Κλινική, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Νεογνών, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις προληπτικά.

Εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τους γιατρούς. Και οι δύο τους χαίρουν άκρας υγείας. Στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου η συγκίνηση ήταν απερίγραπτη χθες βράδυ. Η γέννηση του κοριτσιού, βάρους 2.900 κιλών, αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας, σε μία περίοδο που η πανδημία στοιχειώνει τα πάντα, έλεγαν.

Όλοι επίσης εξήραν το θάρρος της 34χρονης που δεν δείλιασε όταν την έπιασαν οι πόνοι, ειδοποίησε για να την μεταφέρουν στο Νοσοκομείο, όταν όμως κατάλαβε ότι το μωρό βιάζεται να βγει δεν έχασε την ψυχραιμία της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου