ΤΟΠΙΚΑ

Διασωληνωμένη στον Βόλο 55χρονη ανεμβολίαστη υγειονομικός από το Αγρίνιο

διασωληνωμένη-στον-βόλο-55χρονη-ανεμβο-207282

Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς που μόλις την εξέτασαν έδωσαν εντολή να διασωληνωθεί. Μάχη για τη ζωή της δίνει 55χρονη γυναίκα, υγειονομικός από την περιοχή του Αγρινίου, που διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 55χρονη είναι ανεμβολίαστη. Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς που μόλις την εξέτασαν έδωσαν εντολή να διασωληνωθεί.

Χθες αναμενόταν να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία και ένας ασθενής με κορονοϊό από την Κοζάνη, ο οποίος επίσης είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τις τελευταίες μέρες στο Αχιλλοπούλειο καταγράφεται σημαντική αποσυμπίεση στον αριθμό νοσηλειών σε Κλινικές και ΜΕΘ κορονοϊού, γεγονός που επιτρέπει τη νοσηλεία ασθενών από άλλες περιοχές, όπου το ΕΣΥ δέχεται ακόμη μεγάλη πίεση.

Χθες για πρώτη φορά μετά από τρεις περίπου μήνες οι νοσηλευόμενοι στις Κλινικές είναι κάτω από 50, καθώς συνολικά νοσηλευόταν 47 ασθενείς στις Κλινικές κορονοϊού, ενώ ακόμη τέσσερις νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Covid. Και οι τέσσερις είναι ανεμβολίαστοι.

Το τελευταίο 24ωρο ωστόσο καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος ασθενούς 87 ετών.

Πενήντα μολύνσεις από τα rapid

Το ιικό φορτίο πάντως παραμένει υψηλό. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 314 νέα κρούσματα και 50 μολύνσεις από τα χθεσινά rapid tests.

Σε συνολικό αριθμό 77 δειγμάτων στο λιμάνι της Σκιάθου καταγράφηκαν 3 θετικά κρούσματα, σε δύο γυναίκες και έναν άντρα με διάμεση ηλικία τα 65 έτη.

Επίσης στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 317 δειγμάτων καταγράφηκαν 23 θετικά κρούσματα, σε εννιά άντρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη, ενώ στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ σε σύνολο 251 δειγμάτων καταγράφηκαν 11 θετικά κρούσματα, σε επτά άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη. Τέλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου σε συνολικό αριθμό 228 δειγμάτων καταγράφηκαν 13 θετικά κρούσματα, σε εννιά άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Πού θα γίνουν

σήμερα tests

-Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σήμερα θα γίνουν rapid tests στα εξής σημεία:

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στα ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-15:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου