Στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό ζητεί το Εργατικό Κέντρο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-14, 12:30:59
Στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό ζητεί το Εργατικό Κέντρο

Nα στηριχθούν οι κλάδοι εστίασης και τουρισμού ζητεί το Εργατικό Κέντρο Βόλου και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Δυο χρόνια αναποτελεσματικής υγειονομικής πολιτικής, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία, έχουν φέρει στο χείλος της εξαθλίωσης τους εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού.

Τα αλλεπάλληλα λοκ ντάουν, στην αρχή, και τώρα οι νέοι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τα οικονομικά "ψίχουλα" που τους δίνονται για να ζήσουν, τους έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στην απόγνωση.

Ο κλάδος σβήνει, χιλιάδες οικογένειες βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, στην καρδιά μάλιστα του χειμώνα, με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά και στην ενέργεια να εξανεμίζει και το τελευταίο ευρώ τους.

Η τελευταία κινητοποίηση-διαμαρτυρία των συναδέλφων μουσικών αποτελεί το θλιβερό "ρέκβιεμ" για τον κλάδο. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να μην το ακούει, θεωρώντας ότι τα 534 ευρώ της αναστολής, φτάνουν για να... αισθανθούν άνθρωποι!

Κουβέντα για τα Δώρα Χριστουγέννων, για τα χαμένα τους ένσημα, για την κάλυψη των εξόδων των συνεχών διαγνωστικών τεστ, που πληρώνονται από την τσέπη των κατ’ ουσία ανέργων, και φυσικά καμιά μέριμνα για να προστατευτούν και από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Η κυβέρνηση παραμένει βουβή, αδιαφορώντας για τις κραυγές τους. Ως πότε;».

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=