ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπήρξε καμία βοήθεια για τον άτυχο άστεγο

δεν-υπήρξε-καμία-βοήθεια-για-τον-άτυχο-207320

Αντεξε στους αφόρητους καύσωνες του καλοκαιρού, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε, δεν μπόρεσε όμως να αντέξει και στο τσουχτερό κρύο, στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο λόγος αφορά στον 70χρονο Ούγγρο που βρέθηκε προχθές το βράδυ νεκρός σε παλιά οικία στη Νέα Ιωνία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με ρεπορτάζ του στις 7 Αυγούστου 2021 είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να υπάρξει βοήθεια για εκείνον από τους φορείς της Μαγνησίας. Οι επαγγελματίες της περιοχής στεναχωριόντουσαν να τον βλέπουν στους δρόμους. Βρισκόταν σε φανερή κατάσταση εξαθλίωσης. Παρά το ενδιαφέρον που προκλήθηκε τότε, δεν βρέθηκε τελικά δομή να τον βοηθήσει και να του παρέχει φιλοξενία, με το αιτιολογικό ότι ήταν εθισμένος στο αλκοόλ.

Οι επαγγελματίες της Νέας Ιωνίας ενημερώθηκαν για την αιφνίδια απώλεια χθες με λύπη. Ο Ανδρέας, όπως τον φώναζαν, δεν ήταν επαίτης. Ηταν περήφανος άνθρωπος και εξασφάλιζε τα προς το ζην με εργασία. Όμως, τα προβλήματα που είχε με την οικογένειά του τον έριξαν ψυχολογικά.

Πολλοί θα τον θυμούνται με τη λατέρνα να τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης, ενώ για αρκετό διάστημα εργαζόταν ως πωλητής στις λαϊκές αγορές μέχρι που άρχισαν τα προβλήματα.

Το τελευταίο χρόνο φιλοξενούνταν σε χώρο που του είχε παραχωρηθεί δωρεάν από επαγγελματία στην οδό Δημοκρατίας. Δεν είχε όμως θέρμανση και νερό, ενώ για τη σίτισή του μεριμνούσαν οι κάτοικοι της περιοχής και οι επαγγελματίες.

Οι συνθήκες επιβίωσής του ήταν άθλιες. Ηταν θέμα χρόνου να του συμβεί κάτι κακό με την υγεία του, αφού εκτόνωνε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε καταναλώνοντας κρασί που του έδιναν οι επαγγελματίες.

Τελικά, προχθές στις 20:00 εντοπίστηκε νεκρός. Στο σημείο κλήθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία, πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ το οποίο δεν πρόλαβε να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια αφού διαπίστωσε ότι είχε ήδη πεθάνει. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου που ανέλαβε την προανάκριση, αποδίδει σε παθολογικά τα αίτια του θανάτου του. Ωστόσο, για να υπάρχει σαφής εικόνα διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου