ΤΟΠΙΚΑ

Νοσηλεύτρια δώρισε το σώμα της για την εκπαίδευση φοιτητών του Π.Θ.

νοσηλεύτρια-δώρισε-το-σώμα-της-για-την-207330

Το σώμα της στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως ύστατη πράξη αλτρουισμού, προσέφερε πρώην νοσηλεύτρια που έφυγε από τη ζωή.

Ο λόγος για τη Ρίτσα Μπετσιμέα από τη Λάρισα, σύζυγο του γνωστού στελέχους της Αριστεράς, Γεράσιμου, η οποία πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 77 ετών.

Η Ρίτσα Μπετσιμέα ήταν και η ίδια δραστήριο μέλος της Αριστεράς, η οποία πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών και ήταν πάντα παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες. Προσέφερε υπηρεσίες ως νοσηλεύτρια στον ιδιωτικό τομέα και ακόμη και με τον θάνατό της έδωσε μαθήματα προσφοράς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αγγειοχειρουργικής και πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιο Γιαννούκα, ήταν δωρήτρια σώματος και μετά τον θάνατό της, η οικογένειά της αποφάσισε να προσφέρει το σώμα της στην υπηρεσία της Ιατρικής, έναν χώρο που και η ίδια υπηρέτησε εν ζωή.

Το σώμα της νοσηλεύτριας βρίσκεται ήδη στο ανατομείο του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα χρησιμεύσει για την εκπαίδευση των φοιτητών.

Με αφορμή την πολύτιμη αυτή προσφορά, ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής και πρόεδρος του τμήματος, Αθανάσιος Γιαννούκας και η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανατομίας- καθηγήτρια Αικατερίνη Βάσιου, εξέδωσαν ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «η Ρίτσα Μπετσιμέα αποτέλεσε παράδειγμα ανιδιοτέλειας και πρότυπο αλτρουισμού για την κοινωνία μας»:

«Η Ρίτσα Μπετσιμέα, με τη βαθιά αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς που τη διέκρινε σε όλη τη ζωή της και την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη, δώρισε το σώμα της στο Τμήμα Ιατρικής. Η μοναδική αυτή προσφορά αποτελεί πολύτιμη συμβολή στην εκπαίδευση των φοιτητών μας και μελλοντικών Ιατρών. Το Εργαστήριο Ανατομίας και η Διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την οικογένειά της θανούσης για αυτή την πολύτιμη προσφορά, τιμούμε την μνήμη της Ρίτσας Μπετσιμέα και ευελπιστούμε να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και πρότυπο αλτρουϊσμού για την κοινωνία μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου