ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θρίαμβος για τη Νίκη με 3-0 επί των Τρικάλων

θρίαμβος-για-τη-νίκη-με-3-0-επί-των-τρικάλ-208115

Με δύο όμορφα γκολ του Κάσσου, που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ-χαφ, και ένα του Τζιώρα η Νίκη επιβλήθηκε των Τρικάλων με 3-0 απόλυτα δίκαια και ζέστανε τον κόσμο της στο παγωμένο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Μπάγιτς ήταν στο τέρμα και οι Τσιμπούκας, Ανδρέου και Αλιατίδης η αμυντική τριάδα. Όλη τη δεξιά πλευρά έπαιζε ο Κάσσος και όλη την αριστερή ο Πάνος με ανάποδο πόδι, ενώ στον άξονα Τσουκαλάς και Κυριακίδης ήταν οι αμυντικοί μέσοι και δεκάρι ο Λούκας Γκαρσία. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Βλαχομήτρος και Ροχάνο.

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης Βόλου κόντρα στον ΑΟΤ

Για τα Τρίκαλα πέραν του γκολκήπερ Αγριμάκη, οι Σανδραβέλης, Κεχαγιάς, Ριζογιάννης (έπαιξε αμυντικό χαφ μετά την είσοδο του Ντιαλόσι στο 66’) και Χειρίτραντας ήταν στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, οι Μπαξεβάνος και Πέλκας οι δύο ανασταλτικοί χαφ με τον Αουντίνο μπροστά τους, ενώ τον φορ Ευθυμίου βοηθούσαν από τα πλάγια οι Ελευθεριάδης και Μανίσογλου.

Προηγήθηκε και μπορούσε και

δεύτερο γκολ η Νίκη στο πρώτο

Η Νίκη από την αρχή ήταν καλύτερη και στο 6’ ο Βλαχομήτρος δεν πρόλαβε σε κενή εστία να κάνει την προβολή μετά την παράλληλη μπαλιά του Ροχάνο από τα δεξιά, ενώ λίγο αργότερα σε μία «αναλαμπή» των φιλοξενούμενων ο Ευθυμίου βρέθηκε ελεύθερος σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής, σούταρε δυνατά και με τη βοήθεια του αέρα, με τον Μπάγιτς έστω και με δυσκολία να υψώνει το χέρι του και να διώχνει κόρνερ.

Στο 13’ ο Λούκας Γκαρσία σε κόντρα επίθεση έβγαλε τετ-α-τετ τον Ροχάνο, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Τελικά στο 15’ ο Κάσσος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής στα αριστερά της αντίπαλης εστίας νίκησε τον Αγριμάκη και έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Νίκης. Μάλιστα το πανηγύρισε δεόντως με τους συμπαίκτες του, χωρίς όμως έως το ημίχρονο οι γηπεδούχοι να μπορέσουν να κάνουν το ίδιο, αν και είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για το 2-0.

Στο 21’ ο Ροχάνο τρύπησε την αντίπαλη άμυνα από τα αριστερά και έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Βλαχομήτρο, που αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 45’ ο Βλαχομήτρος ήταν ξανά μοιραίος. Σε μπαλιά του Ροχάνο βγήκε στο τετ-α-τετ, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να παίζει ψηλά, αλλά από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και μόνος με τον Αγριμάκη είδε το αριστερό του πλασέ να φεύγει λίγο άουτ.

Αλλα δύο γκολ στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Νίκη να είναι επιθετικότερη και στο 53’ έγινε μία φάση που κόστισε την έξοδο από το παιχνίδι του Βλαχομήτρου, στη θέση του οποίου πέρασε στο 55’ ο Τζιώρας. Ο Βλαχομήτρος βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα αριστερά της περιοχής και αφύλακτος, αλλά αντί να εκτελέσει, προσπάθησε να «σπάσει» την μπάλα και η άμυνα των Τρικάλων έκοψε. Το ριμπάουντ από την απόκρουση πήρε ο Πάνος που σούταρε στην αγκαλιά του Αγριμάκη.

Στο 57’ διπλό σουτ του νεοεισελθόντα Τζιώρα κόντραρε σε αντίπαλους αμυντικούς, με τη Νίκη στη συνέχεια να έχει μεν τον έλεγχο, αλλά να μην φτάνει σε φάσεις. Αυτό έως το 76’, όταν ο Αλιατίδης πήρε την κεφαλιά σε κόρνερ του Λούκας Γκαρσία από την αριστερή πλευρά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ωστόσο, στο 78’ από σέντρα του Πάνου από τα αριστερά ο Κάσσος, χωρίς να σκάσει η μπάλα στο έδαφος, με φοβερό δεξί πλασέ με τη μία έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί παραθυράκι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Αυτό ήταν το 2-0, αλλά ο Τζιώρας φρόντισε στο 90’ να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα». Ο φορ της Νίκης βρήκε πολύ χώρο, έφερε την μπάλα μπροστά του, προχώρησε ολομόναχος αρκετά μέτρα και με δυνατό σουτ εντός περιοχής στην κλειστή γωνία του Αγριμάκη, που ακούμπησε την μπάλα, σημείωσε το τελικό 3-0, που την ανέβασε στην έκτη θέση με 15 βαθμούς.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Τσιμπούκας, Ανδρέου, Αλιατίδης, Πάνος, Πασχάλης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Λούκας Γκαρσία (83’ Βασιλείου), Βλαχομήτρος (55’ Τζιώρας), Ροχάνο (75’ Μέτσε)

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αγριμάκης, Σανδραβέλης, Κεχαγιάς, Ριζογιάννης, Χειρίτραντας, Μπαξεβάνος (87’ Μηλόπουλος), Πέλκας, Αουντίνο (58’ Μπαράτα), Ελευθεριάδης (87’ Ιωαννίδης), Μανίσογλου (66’ Ντιαλόσι), Ευθυμίου

Η βαθμολογία

  1. ΑΟ Ξάνθη 22
  2. Βέροια 21
  3. Αναγέννηση Καρδ. 19
  4. ΑΕΛ 19
  5. Θεσπρωτός 16
  6. Νίκη Βόλου 15
  7. Ολυμπιακός Β’ 14
  8. Αλμωπός Αριδαίας 13
  9. Τρίκαλα 13
  10. Ηρακλής 12
  11. Απόλλων Πόντου 11
  12. Πιερικός 10
  13. ΠΑΟΚ Β’ 10
  14. Ολυμπιακός Βόλου 9
  15. Πανσερραϊκός 9
  16. Απόλλων Λάρισας 4
  17. Καβάλα 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου